Romeva, CiU i ERC volen comprensió de l'Eurocambra si hi ha referèndum


  • Comparteix:

Romeva ha fet la petició juntament amb CiU i ERC

Romeva ha fet la petició juntament amb CiU i ERC

L'eurodiputat d'ICV, el santcugatenc Raül Romeva, CiU i ERC han demanat 'suport democràtic i comprensió' als eurodiputats si Catalunya organitza un referèndum d'independència. En un escrit als companys de l'Eurocambra, els polítics catalans han destacat que els catalans tenen el dret de construir una nova societat socialment justa, econòmicament pròspera i ambientalment sostenible dins de la Unió Europea (UE).

A banda de Romeva, el document el signen els eurodiputats Ramon Tremosa, per CiU, i Ana Miranda, del BNG, en representació d'ERC. Els parlamentaris recorden que l'eslògan de la manifestació era 'Catalunya, nou estat d'Europa' i assenyalen que molts dels participants van fer onejar banderes europees 'efusivament'. Segons diuen, molts catalans creuen que estarien més ben representants políticament a la UE amb un estat propi i que a àmbit intern hi hauria més cohesió per promoure de forma efectiva la llengua i la cultura catalanes.

Els eurodiputats alerten de la manca de voluntat del govern espanyol per comprendre la necessitat de Catalunya per un nou acord fiscal. Per això, demanen a la resta d'eurodiputats que donin suport al procés i destaquen que Catalunya té la voluntat de ser una soci europeu 'completament responsable i compromès'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.