La Festa de la Rosa socialista insta a actualitzar i concretar el model federal


  • Comparteix:

Rubalcaba i Navarro a la Festa de la Rosa 2012 / Font: ACN

Rubalcaba i Navarro a la Festa de la Rosa 2012 / Font: ACN

Una cinquantena d'afiliats i simpatitzants del PSC local ha assistit a la Festa de la Rosa, que enguany s'ha celebrat a Gavà. Aquesta cita anual ha aplegat al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha demanat millorar la convivència entre Catalunya i Espanya, i el seu homòleg català, Pere Navarro, que ha apostat pel model federalista davant l'independentisme. El portaveu del PSC Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha afirmat que cal actualitzar el concepte federal.

La Festa de la Rosa d'enguany ha reunit més de 20.000 socialistes, 600 vinguts del PSC del Vallès Occidental, en una jornada on s'ha debatut sobre el federalisme de Catalunya, les retallades del govern espanyol i la convivència entre Catalunya i l'Estat espanyol .

La cita ha estat marcada per les retallades del govern de Rajoy i l'Onze de Setembre passat. El portaveu del PSC local, Ferran Villaseñor, ha recordat el missatge de Navarro, afirmant que 'Espanya serà federal o no serà' i ha avisat que cal concretar i revisar el model federal.

Ferran Villaseñor

Cal actualitzar el concepte federal que nosaltres hem reivindicat. Tothom ha d'entendre que les coses han canviat i cal un nou discurs i nou projecte de país.


De la seva banda, Rubalcaba ha avisat Mas que si busca el trencament amb l'Estat espanyol es trobarà els socialistes en contra. En la mateixa línia, el líder del PSOE també ha afirmat que Catalunya només sortirà de la crisi amb la resta d'Espanya i la resta d'Europa, i no pas a través de la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.