CiU i PP, a favor de mantenir els concerts a les escoles que separen per sexe

El Viaró és un dels centres concertats de la ciutat que separen per sexe

Política

Publicat el 17/set/12 per Sílvia González

El ple ha aprovat amb els vots de CiU i PP una moció a favor de mantenir els concerts a les escoles que separen els alumnes per sexe. El text insta el ministeri d'Educació espanyol a prendre mesures legislatives per garantir la llibertat d'elecció de centre de les famílies i el dret al concert econòmic d'aquests centres. CiU ha esmenat el text presentat pels populars en el punt que demanava la introducció de l'educació que divideix per sexe a l'escola pública. PSC, ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra.

Aquesta moció arriba després que el Tribunal Suprem (TS) hagi rebutjat els fons públics per a escoles concertades que imparteixen educació separada per raó de sexe, en unes sentències per a centres de Cantàbria i Andalusia. Són unes sentències que no tindran aplicació a Catalunya fins al 2014 quan el govern renovi la concertació. Tot i això la Generalitat espera no haver de fer efectiu el dictamen en considerar que les institucions afectades recorreran abans les sentències.

Tot i que s'ha intentat defugir el debat sobre la qualitat de l'educació que separa per sexe, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han criticat la concertació d'aquest tipus d'ensenyament i, en algun cas, argumentant que no és sinònim de millora en els resultats acadèmics, tal com defensa la conselleria d'Ensenyament.

De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha reivindicat que l'anomenada 'educació diferenciada' no sigui considerada discriminatòria i que el govern espanyol prengui les mesures oportunes per garantir la concertació d'aquests centres. Carreras també ha aprofitat per carregar contra PSC i ICV-EUiA qualificant-los de 'partits anticlericals propis del segle XIX'.

Jordi Carreras

Tenen un rebrot anticlerical. Que els catòlics no podem fer el que ens doni la gana i on portem a educar els nostres fills?

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor del PSC, Pere Soler, ha remarcat que la importància del debat rau en dirimir si aquestes escoles mereixen una subvenció amb fons públics. En aquest sentit, Soler ha manifestat que el seu partit se sent 'alliberat' d'haver aprovat la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i el Pacte Nacional per l'Educació després de la gestió que està fent el govern en matèria d'ensenyament. Els socialistes van donar suport al concert per a aquestes escoles en l'aprovació de la LEC.

Pere Soler

Ens sentim deslliurats d'haver signat la LEC i el Pacte Nacional per l'Educació perquè vostès s'ho van carregar en dos dies quan van arribar al govern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El text dels populars ha tirat endavant amb el suport de CiU que ha esmenat el text, eliminant la proposta al ministeri espanyol d'Educació d'introduir l'educació que separa per sexe a l'escola pública.