Sant Cugat s'afegeix a la xarxa de ciutats per la bicicleta


Temes relacionats

La ciutat ja compta amb aparcaments segurs per a bicicletes ( 4/set/12)

Sant Cugat fa una aposta per la mobilitat sostenible amb el Congrés de la Bicicleta (18/jul/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat acull el congrés de la bicicleta a l'octubre / Font: bicicat.cat

Sant Cugat acull el congrés de la bicicleta a l'octubre / Font: bicicat.cat

Sant Cugat ja forma part de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta després de l'aprovació per unanimitat per part del ple d'aquest dilluns. Aquesta xarxa de ciutats espanyoles té com objectiu facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el nucli urbà. La ciutat dóna d'aquesta manera el tret de sortida a la celebració del 4t Congrés de la bicicleta que tindrà lloc la primera setmana d'octubre a Sant Cugat.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha ressaltat la llarga trajectòria de Sant Cugat en polítiques de mobilitat sostenible i ha recordat els 33 quilòmetres de carril bici que ja estan a disposició dels ciutadans.

En aquest sentit, Puigneró ha destacat que l'Ajuntament està adherit a l'estratègia de la UE de lluita contra el canvi climàtic que té com objectius pel 2020 la reducció dels gasos d'efecte hivernacle un 20%, incrementar fins un 20 % l'ús d'energia de fonts renovables i reduir l'ús d'energia global un 20%. Per aquest motius, Puigneró ha explicat que les polítiques municipals han d'incentivar els desplaçaments més sostenibles.

Jordi Puigneró

Cada vegada més les polítiques municipals han de dirigir-se a promoure a incentivar els desplaçaments més sostenibles


El regidor del PSC Pere Soler ha aplaudit que Sant Cugat s'incorpori a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i alhora ha demanat millorar la connectivitat de la xarxa de carrils bici de la ciutat.

Sant Cugat ha inaugurat recentment el servei de Bicibox, un sistema d'aparcament segur per a aquest vehicle. Es tracta d'uns habitacles on les persones registrades al servei poden estacionar la bicicleta de manera segura i que també compta amb una assegurança. Per ara, hi ha instal·lats punts d'aparcament a les places de Lluís Millet i de la Vila, però en total s'instal·laran nou Bicibox en set espais diferents de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.