El PSC aposta per retallar càrrecs directius i propaganda i revisar l'IBI industrial


Temes relacionats

Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals (26/jul/12)


  • Comparteix:

Representants del PSC durant la roda de premsa

Representants del PSC durant la roda de premsa

El PSC critica que l'equip de govern hagi convocat una trobada de totes les formacions polítiques per determinar el futur dels serveis públics municipals, per aquest divendres, sense cap documentació prèvia preparada per treballar-hi. Els socialistes consideren que una 'cimera' d'aquestes característiques no es pot tractar sense tenir tota la informació sobre quina és la situació econòmica de l'Ajuntament, actualment, i amb quins diners es poden comptar i amb quins no.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat en roda de premsa que ells es presentaran en aquesta reunió política defensant que no es facin més retallades en l'estat del benestar, sobretot pel que fa a la gestió de les escoles bressol i la sanitat. Per als socialistes, és bàsic retallar en el nombre de càrrecs directius de l'Ajuntament i en la 'propaganda'. A més, aposten per revisar l'IBI industrial per obtenir més ingressos.

Villaseñor, però, ha deixat clar que sense una informació clara dels comptes municipals i de la previsió econòmica que depèn d'altres administracions, com l'Estat espanyol i la Generalitat, és difícil començar a passar el bolígraf vermell.

Ferran Villaseñor

Quan li demanàvem a l'alcaldessa com estava la situació, volíem dir tota la informació amb números. A partir d'aquí cadascú podrà treure el seu bolígraf vermell.


En paral·lel, els socialistes asseguren que ja s'estan aplicant algunes mesures de retallades proposades pel govern espanyol, i critiquen que estiguin afectant directament els treballadors municipals. És per això que el PSC demanarà una comissió informativa extraordinària per tractar el conflicte laboral que hi ha actualment a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A mi em sembla que amagar informació d'aquest tipus pot ser un delicte. Trobo a faltar en aquest ajuntament la transparència que a Europa és obligació i tots ho veuen com una cosa normal. Demano als partits polítics que es queixin menys i ho denunciïn als tribunals corresponents.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 27/set/12


Jo demano que no digui bajanades... Aquest ajuntament ha estat premiat en diverses ocasions per la seva transparència. Qui ha de comparéixer

Estanislau Vives Serra. Enviat el 27/set/12


Bona tarda. Demà hi ha una trobada per treballar la situació econòmica de l'Ajuntament davant la manca ingressos. El que demanem és tenir tota la informació i proposta de govern abans d'anar a una reunió, demà tal com es preveu serà informativa. En l'actual situació no cal fer propostes inviables o cares i actuar sobre ingressos i despesses, aquesta necessitat de treballar correcta i lleialment es basa en la informació. D'altra banda, cal dir que el premi de transparència internacional és molt positiu i destacable, malgrat tot es tracta d'un premi sobre la publicació en el web de 80 ítems i no de gestió. Aqui teniu el vincle: http://www.transparencia.org.es/ITA_2012/METODOLOGÍA_UTLIZADA_DEL_ITA_2012.pdf

Ferran Villaseñor. Enviat el 27/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.