Les bonificacions en l'IBI a les famílies nombroses s'aplicaran fins un màxim de 300 euros


  • Comparteix:

El topall ha estat gràcies a una al·legació d'ERC.

El topall ha estat gràcies a una al·legació d'ERC.

Els descomptes en un 30% de l'Impost de Béns Immobles per les famílies nombroses incorporen, gràcies a una esmena d'Esquerra Republicana, un topall màxim de 300 euros i un mínim de 95. Aquesta variació, segons els republicans, permetrà imprimir un caràcter més progressista a aquestes bonificacions en les ordenances fiscals del 2004.

L'aprovació definitiva de les ordenances fiscals i preus públics pel 2004 -amb els únics vots a favor de l'equip de govern- ha permès incoprorar només una al·legació, d'Esquerra Republicana, amb la qual els descomptes per les famílies nombroses s'apliquen fins a un màxim de 300 euros.

Pel portaveu d'ERC, Eduard Pomar, l'al·legació permetrà donar un caràcter més progressista a la mesura, però ha anunciat que, en el futur, les polítiques familiars que s'han aplicat fins ara des de l'Ajuntament s'hauran de 'revisar':

Eduard Pomar

Aquesta modificació pretén donar un caràcter més progressista a la mesura. Ja anunviem que canviarem les polítiques familiars.


Cap de la resta d'al·legacions presentades per la resta de grups han estat acceptades. PSC i ICV han demanat descomptes 'lineals i universals' per les famílies nombroses com una autèntica política familar progressista, és a dir, que tothom pugui accedir a les mateixes bonificacions, independentment, dels metres quadrats que tingui la seva vivenda. Pau Calsamíglia, per part del PSC, ha qualificat l'augment de la pressió fiscal en aquestes ordenances d'injustificat:

Pau Calsamíglia

Aquestes ordenances són d'escàndol: hi ha una diferència massa gran entre els descomptes a les famílies que tenen i les que no tenen una vivenda gran.


Pels partits de l'oposició l'augment de l'IBI en més d'un 11% en un sol any no està justificat i és abusiu mentre que des de l'equip de govern es continua afirmant que Sant Cugat gaudeix d'un nivell impositiu menor que el d'altres ciutats del seu entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.