El PSC reclama lligar eficiència energètica i ocupació

La Biomassa és una font renovable que ajuda a pal·liar el dèficit energètic

Política

Publicat el 3/oct/12 per Mar Castro

El PSC demana la creació d'un Pla Local per a la implantació de la biomassa com a nou sistema energètic en els equipaments municipals. D'aquesta manera, els socialistes aposten per donar sortida a les restes naturals que es troben als sotaboscos de les zones forestals de Sant Cugat. El regidor Pere Soler ha explicat en roda de premsa que amb aquesta proposta s'enllaça neteja, ocupació i eficiència energètica.

La idea del PSC passa per fer, primer, un estudi de viabilitat econòmica i d'eficiència energètica per tirar endavant aquest pla d'implantació de la biomassa. Segons els socialistes és possible donar sortida a totes les restes que actualment es troben al sotabosc de les zones forestals públiques i privades i tractar-les per crear aquesta font renovable per pal·liar el dèficit energètic actual. El regidor Pere Soler ha explicat que més enllà de buscar una eficiència energètica, la seva proposta també passa per oferir nous plans d'ocupació i de formació.

Pere Soler

Estem parlant de plans d'ocupació, d'activació econòmica del municipi, per tant, més ingressos, menys atur, millorar el medi mabient, minvar les emissions de CO2 a l'atmosfera...

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, el PSC aposta perquè la gestió d'aquests residus es faci des de la planta de compostatge i deixalleria de Can Calopa.