La CUP situa la tarifació social al centre de la negociació de les ordenances fiscals


Temes relacionats

Cicle d'entrevistes als portaveus dels partits locals ( 4/oct/12)

Les taxes municipals pujaran l'IPC a les ordenances de l'any vinent ( 2/oct/12)

El Pla de Mobilitat proposa fer la Ronda Sud per desviar el trànsit del nucli urbà ( 6/set/12)


  • Comparteix:

Pros en un moment de l'entrevista

Pros en un moment de l'entrevista

La CUP defensarà la progressió fiscal a les ordenances municipals i reduccions pressupostàries en càrrecs de confiança i equips directius del consistori de cara els propers comptes. Aquestes són algunes de les idees que el portaveu de la formació Guim Pros ha exposat durant una entrevista a Cugat.cat on també ha refermat l'oposició a la Ronda Sud i la intenció de presentar al ple una moció per declarar Sant Cugat 'municipi lliure d'Espanya'.



Guim Pros ha obert el cicle d'entrevistes de Cugat.cat a les formacions polítiques amb representació al consistori on ha plantejat les intencions de la seva formació de cara la imminent negociació de les ordenances fiscals. Pros ha aplaudit la incorporació a l'esborrany de les ordenances de mocions presentades per les diferents formacions polítiques però creu encara queda marge per a la negociació.En paral·lel, avala la pujada d'un 3'5% de taxes municipals i de l'Impost de Béns Immobles (IBI), una pujada proporcional a l'IPC, tot i que aposta perquè es cobrin en funció de la renda de les famílies.

Guim Pros

No ens sembla malament la crescuda. Però l'IBI i altres càrregues s'hauria de cobrar en funció de la renda. És difícil però s'hauria de fer.


Sobre els pressupostos, el membre de la formació independentista ha defensat la reducció de les partides municipals destinades a càrrecs de confiança i equips directius de l'Ajuntament per evitar disminuir les aportacions a l'àrea de Serveis Socials.

Pros també ha avançat que el partit s'oposarà al Pla de Mobilitat tot i que en valora alguns aspectes com les millores en el transport públic. La seva oposició respon a la inclusió de la Ronda Sud, una infraestructura que la CUP qualifica d''innecessària'.

Guim Pros

Trinxa una part del territori que considerem imprescindible. En oposarem al pla tot i que farem aportacions perquè hi ha aspectes positius.


El regidor independentista també ha explicat que tenen la intenció de portar un ple una moció similar a la que ja han aprovat altres municipis catalans per designar Sant Cugat 'territori català lliure'.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, serà el proper representant polític a passar per aquest cicle aquest dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.