L'Ajuntament analitzarà les propietats que no paguen l'IBI


Temes relacionats

El ple rebutja crear un cens dels béns immobles de confessions religioses (18/jun/12)

El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte (29/mai/12)


  • Comparteix:

El portaveu de PSC, Ferran Villaseñor, a l'esquerra

El portaveu de PSC, Ferran Villaseñor, a l'esquerra

L'Ajuntament analitzarà les 62 propietats de confessions religioses a la ciutat que no paguen ara l'Impost de Béns Immobles (IBI). A instàncies d'una moció que presentarà el PSC, amb el vistiplau de tots els partits a la junta de govern local, la Comissió Informativa d'Economia i Hisenda analitzarà cas per cas aquestes propietats. Els socialistes volen que les que tinguin finalitats econòmiques paguin l'impost.

La voluntat del PSC és que les propietats que no estiguin destinades a activitats socials o de culte religiós paguin l'IBI. Els socialistes van demanar a l'equip de govern una llista de les que no paguen aquest impost a la ciutat. En total n'hi ha una seixantena, la majoria de les quals, segons el PSC, sí que tenen finalitats socials i de culte.

Entre totes les propietats de confessions religioses, s'haurien de pagar un total de 450.000 euros en concepte d'IBI. Ara, cal aclarir quines d'aquestes propietats no són socials o de culte i, per tant, els pertocaria pagar l'impost.

El portaveu socialista Ferran Villaseñor entén que, tal com s'estableix en el concordat entre la Santa Seu i el govern espanyol, no són funcions de les confessions religioses tot allò que superi l'àmbit social o de culte. És per això que demana igualtat d'oportunitats entre tots els comerços de la ciutat i 'justícia impositiva'.

Ferran Villaseñor

Demanem igualtat d'oportuntiats a tots els comerços de la ciutat i i justícia impositiva.


Ara s'està estudiant si l'Ajuntament té competències per fer pagar l'impost a les propietats que no tenen finalitats socials i de culte. Si no, recorrerà al govern espanyol, al qual instarà a reformular els acords amb la Santa Seu. El PSC presentarà una moció al ple en aquesta direcció, però tots els partits ja van donar llum verda a fer aquesta anàlisi a la junta de govern local d'aquest dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.