Sant Cugat se suma al moviment 'Ciutats en transició'


Temes relacionats

La CUP cerca el camí per aplicar el 'decreixement' a la ciutat ( 1/oct/12)


  • Comparteix:

El moviment valora les iniciatives veïnals per generar els seus propis aliments / Font: Lluisosdegracia.cat

El moviment valora les iniciatives veïnals per generar els seus propis aliments / Font: Lluisosdegracia.cat

Sant Cugat s'ha adherit al moviment 'Ciutats en transició' que cerca fer front a la crisi global a partir de polítiques que defensin menys consum i més autosuficiència en els àmbits de l'energia, l'educació, l'agricultura, l'economia i la salut. Així ho ha aprovat el ple municipal d'aquest dilluns a través d'una moció presentada inicialment per la CUP a la qual s'han sumat tots els partits tret del PP, que s'ha abstingut en la votació.

El moviment 'Ciutats en transició' és una suma d'iniciatives impulsades per moviments d'àmbit local que tenen com a objectiu reduir els possibles efectes d'una futura crisi global causada per una crisi energètica. Aquesta iniciativa va sorgir a la població irlandesa de Cionn el 2005 a través d'un redactat elaborat per un conjunt d'estudiants de permacultura que plantejava un pla de reducció del consum energètic en aquesta ciutat.

Les principals directrius d'aquest document defineixen de quina manera una comunitat pot fer aquest tipus de transició cap a un consum energètic més baix, concretant les línies d'actuació en els àmbits de l'energia, l'educació, l'agricultura, l'economia i la salut. Aquestes iniciatives van dirigides a cercar nous models que potenciïn l'autosuficiència de les comunitats humanes i garanteixin la capacitat i sostenibilitat dels entorns que ocupen per reduir l'impacte que l'activitat humana genera sobre el territori. El regidor de la CUP Guim Pros ha insistit que l'objectiu és que les ciutats es tornin independents en l'àmbit energètic.

Guim Pros

La idea és que una ciutat pugui esdevenir energèticament autosuficient.


És per tot això que el ple municipal ha decidit sumar-se a la iniciativa. En aquest sentit, s'ha acordat que davant de qualsevol nucli de població, s'afavorirà i estimularà perquè Sant Cugat es pugui alinear amb la filosofia de ciutats en transició, cosa que es traduirà en 'una societat més resistent a temps d'escassetat energètica i, en general, a qualsevol infortuni'.

De la seva banda, el PP s'ha abstingut en no compartir alguns dels punts que defensa aquest moviment, com el de limitar l'edificació a les zones urbanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.