El ple insta el govern espanyol a clarificar l'exempció de l'IBI dels béns religiosos


Temes relacionats

L'Ajuntament analitzarà les propietats que no paguen l'IBI (10/oct/12)


  • Comparteix:

Les propietats eclesiàstiques no dedicades a fins socials podrien ser gravades amb l'IBI / Font: Wikipedia.org

Les propietats eclesiàstiques no dedicades a fins socials podrien ser gravades amb l'IBI / Font: Wikipedia.org

Sant Cugat determinarà els locals de confessions religioses que no es dediquen a activitats socials o de culte i demanarà a l'Estat espanyol que exclogui de l'exempció de pagar l'Impost de Béns Immobles (IBI) les propietats on es portin a terme activitats empresarials, professionals o comercials. Amb els vots a favor de tots els grups polítics del consistori amb l'excepció del PP, la moció preveu que s'analitzin les 62 propietats de confessions religioses i comprovar si alguna d'aquestes es dedica a alguna activitat empresarial que pugui suposar una desigualtat amb d'altres negocis.

Arran d'una moció inicial del PSC, a la qual s'ha sumat CiU, el ple ha acordat que la comissió informativa d'Economia, Empresa i Ocupació analitzi cas per cas aquestes propietats eclesiàstiques i determini en quina situació es troben.

El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha destacat que, tal com estableix el concordat entre la Santa Seu i el govern espanyol, no són funcions de les confessions religioses tot allò que superi l'àmbit social o de culte. Per aquest motiu, demana igualtat d'oportunitats entre tots els comerços de la ciutat i 'justícia impositiva'.

Ferran Villaseñor

Instar el govern espanyol a excloure l'exempció de l'IBI als locals on es desenvolupin activitats empresarials.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que CiU no valora si és 'just' o no que els béns de les confessions religioses estiguin exempts de l'IBI, independentment del seu ús. Simplement, afirma Brugarolas, cal demanar a l'Estat espanyol si s'ha revisar la legislació o aplicar-la d'una altra manera.

Carles Brugarolas

No és l'objecte de la moció jutjar si han d'estar exempts o no però cal posar sobre la taula aquesta problemàtica.


ICV-EUiA i la CUP també s'han sumat a la moció, al contrari que el PP que ha afirmat 'no entendre-la' del tot. El portaveu popular, Jordi Carreras, sí que s'ha mostrat d'acord amb l''esperit de la moció' que pagui qui ho hagi de fer.

Ferran Villaseñor ha lamentat, al final de la discussió de la moció, que Carreras s'hagi decantat pel 'no' quan, afirma, el portaveu popular havia anunciat que hi votaria a favor en la discussió prèvia en comissió informativa.

A Sant Cugat hi ha un total de 62 propietats de confessions religioses que no paguen l'IBI que generarien 450.000 euros en concepte d'aquest impost per a la ciutat, segons va anunciar el PSC la setmana passada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.