Primer pas de les ordenances fiscals a l'espera de les al·legacions de l'oposició


Temes relacionats

Nova bonificació en l'obertura d'establiments per crear ocupació local ( 2/oct/12)

Les taxes municipals pujaran l'IPC a les ordenances de l'any vinent ( 2/oct/12)


  • Comparteix:

Ara s'obre el període d'al·legacions a les ordenances

Ara s'obre el període d'al·legacions a les ordenances

L'equip de govern defensa les ordenances fiscals ja que mantenen 'la contenció pressupostària' i no carreguen més pressió fiscal a la ciutadania. A l'oposició, el PP demana la supressió de la taxa de clavegueram, mentre que el PSC i ICV-EUiA coincideixen que cal impulsar la tarifació social. La CUP demana que es faci pagar més IBI als que més tenen. Ara s'obre el període de presentació d'al·legacions a les ordenances, que s'han debatut inicialment al ple d'aquest dilluns.

Equip de govern (CiU)
L'àrea d'Economia ha defensat les ordenances fiscals per mantenir la contenció pressupostària, reduir la càrrega fiscal a la ciutadania i per refermar la suficiència financera. L'equip de govern destaca la reducció del tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per ajustar-lo a l'augment de l'IPC (3'5%) i que la resta de taxes municipals s'ajusti també a l'increment d'aquest índex. També destaca la nova bonificació en la taxa d'obertura d'establiments lligada a contractar treballadors del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat les ordenances fiscals com un bon instrument.

Carles Brugarolas

L'actual escenari econòmic aconsella no fer tanta pressió fiscal sobre empreses i famílies.


PP
El PP ha lamentat que es mantingui la taxa de clavegueram i ha aplaudit que hi hagi bonificacions per a famílies nombroses a l'IBI. Tot i això, els populars hi han votat en contra per expressar el rebuig a la taxa del clavegueram, tal com ha explicat el regidor popular Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Creiem que es podia haver esquivat aquesta taxa.


PSC
El PSC aprova alguns punts positius com alguna bonificació de l'IBI. Els socialistes, que s'han abstingut, presentaran com a propostes revisar l'IBI industrial i implantar amb més decisió la tarifació social en taxes i preus públics. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha dit ser partidari d'eliminar la taxa de clavegueram o buscar-hi bonificacions.

Ferran Villaseñor

El nostre posicionament és que no existeixi la taxa o bé que hi entrin bonificacions.


ICV-EUiA
ICV-EUiA, que s'ha abstingut, ha lamentat que es duguin a aprovació les ordenances fiscals sense saber el marc de despeses. Els ecosocialistes aproven la bonificació de la taxa d'obertura de comerços si es contracten santcugatencs a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). En paral·lel, ICV-EUiA presentarà al·legacions 'amb voluntat de diàleg' per intentar lligar l'IBI al nivell de renda i per millorar la implantació de la tarifació social, un aspecte en el qual ha insistit el portaveu Joan Calderon.

Joan Calderon

Parlem de les ordenances fiscals. Recordem que es va aprovar una moció en aquest sentit.


CUP
La CUP ha insistit en la necessitat que paguin més aquells que més tinguin per afrontar l'actual situació econòmica. Segons els independentistes, cal fer pagar més IBI a aquells que s'ho poden permetre sense que la seva qualitat de vida empitjori. La CUP s'ha abstingut a l'esperar de presentar esmenes, tot i admetre veure amb bons ulls algunes de les propostes recollides en les ordenances fiscals.

Ignasi Bea

Cal fer que els que més tinguin paguin més IBI.


Després de la presentació de les al·legacions, les ordenances fiscals es portaran a aprovació definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.