El govern espanyol tractarà l'EMD de Valldoreix igual que els ajuntaments


Temes relacionats

L'esborrany de reforma de règim local del PP topa amb la resta de partits (18/set/12)

Valldoreix i l'AEMDEC demanen signatures per evitar l'eliminació de les EMD (26/jul/12)

Conesa confia que l'Estatut garanteixi l'EMD de Valldoreix (24/jul/12)

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)


  • Comparteix:

Una junta de veïns de l'EMD de Valldoreix

Una junta de veïns de l'EMD de Valldoreix

Les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), com la de Valldoreix, rebran el mateix tracte que la resta d'administracions en la reforma de la Llei de Bases de Règim Local que té previst aprovar el govern espanyol en les properes setmanes. Segons l'agència Europa Press, que cita fonts estatals, només se suprimirien aquelles que incompleixin el dèficit dictat pel ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol.

El projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local que prepara el govern espanyol establirà un període d'avaluació per determinar si les EMD compleixen els requisits. Uns requisits que bàsicament persegueixen no gastar més del que s'ingressa, i que es presentin els comptes anuals per poder examinar-los i evitar així l'opacitat. En cas de no seguir les directrius espanyoles, les competències de les EMD passarien a dependre de les diputacions.

L'esborrany del projecte de Llei presentat per Hisenda al juliol obria la porta a l'eliminació d'organismes intermitjos com les EMD i les mancomunitats, un total de 3.725 al conjunt de l'estat. El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, veia opacitat en aquests àmbits i apel·lava a l'eficiència per tirar endavant la mesura. L'anunci, però, ha provocat en els darrers mesos un gran descontentament de la Federació d'Entitats Locals Menors, que ha tractat de defensar la no supressió d'aquestes institucions. El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, confiava, ja des del primer anunci, que el reconeixement de les EMD a l'Estatut d'Autonomia garantiria la continuïtat del model de descentralització territorial català, tot i la reforma de la Llei de Bases de Règim Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.