Volpelleres acollirà la biblioteca del futur


Temes relacionats

Els veïns de Volpelleres aposten per la creació d'una biblioteca virtual i interactiva (13/jul/12)


  • Comparteix:

Promusa disposa d'espai a Volpelleres per acollir el projecte / Font: Promusa

Promusa disposa d'espai a Volpelleres per acollir el projecte / Font: Promusa

Sant Cugat tindrà la biblioteca del futur a Volpelleres si es materialitza la inversió necessària de la Diputació de Barcelona d'1 milió d'euros. L'equip de govern, que demanarà una subvenció a la Diputació que ha inclòs al projecte de pressupost per al 2013, hi aportarà l'espai de 1.200 metres quadrats, que pertany a l'empresa municipal Promusa. El projecte preveu l'obertura d'un entorn interactiu específic, amb càmeres i pantalles, que permetrà convertir els usuaris de la futura biblioteca en els protagonistes d'històries de creació pròpia, accedir a fons culturals de manera remota i experimentar noves formes d'expressió artística com la creació virtual d'escultures en 3D.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat durant la presentació del projecte de pressupostos per al 2013 que aquesta iniciativa utilitzarà el mateix sistema que es va portar a terme a Mira-sol, d'aprofitar un espai de Promusa per crear la biblioteca del barri. A més, ha destacat que la proximitat amb l'escola l'Olivera pot ajudar a dinamitzar la zona.

Mercè Conesa

La proximitat amb l'escola l'Olivera pot crear una dinàmica molt bona al barri.


Aquest projecte, impulsat conjuntament amb els veïns del barri, vol implicar també el Centre de Visió per Computador (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'empresa Oblong, que serien qui permetrien muntar tecnològicament l'entorn interactiu que tindrà reservats uns 100 metres quadrats. Per això, l'Ajuntament està tancant els convenis necessaris per fer realitat la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.