El PP vol uns comptes que garanteixin la cohesió social


Temes relacionats

El pressupost ordinari disponible per al 2013 es redueix un 4'3% (22/oct/12)

El PP vol saber per on aprimarà Conesa l'administració local ( 6/set/12)

El PP demana la venda d'equipaments públics en desús per obtenir liquiditat (25/gen/12)


  • Comparteix:

Els regidors Bruno de Salvador i Álvaro Benejam, en roda de premsa

Els regidors Bruno de Salvador i Álvaro Benejam, en roda de premsa

El PP critica que els pressupostos que ha presentat l'equip de govern prioritzin 'fomentar' la cultura, l'esport i mantenir partides de cooperació internacional en lloc de protegir els santcugatencs en l'apartat social. Els populars adverteixen que la contenció en els nous comptes no és prou contundent i que això passarà factura a la ciutat.

Els projecte de pressupostos de l'equip de govern per al 2013 no ha convençut el PP. La formació creu, a trets generals, que CiU no ha fet un exercici de contenció que s'adeqüi a la delicada situació econòmica i, per això, pronostica un futur difícil per a les arques municipals.

Tot i no concretar quines àrees han rebut partides 'excessivament generoses', el PP ha assenyalat l'esport i la cultura com àmbits que haurien de passar a un segon terme a favor dels serveis socials. Seguint aquesta línia, el regidor del PP Álvaro Benejam no considera necessari, en el context actual, reservar un pressupost per a cooperació internacional.

Álvaro Benejam

És necessari que es destini el pressupost a gent que pateix dificultats a Sant Cugat. Primer, els de casa i després, ja veurem si reservem per a cooperació internacional.


El PP tampoc no aprova que, en els nous comptes, l'endeutament se situï en 80 milions d'euros, segons informa el partit. Preguntat sobre quines partides retallaria la formació, Benejam apunta les prestacions no obligatòries per garantir que no augmenta la pressió fiscal sobre els ciutadans.

L'equip de govern ha presentat aquest dilluns el projecte de comptes en què prioritza el suport a les persones, l'educació i les polítiques d'ocupació. Uns eixos que queden fora de les retallades establertes -un 10% de mitjana per a les àrees de prestació obligatòria i d'un 25% per a serveis no obligatoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.