Declaren il·legals els sobresous aprovats pels presidents del PSC de la Diputació


  • Comparteix:

Els diputats en funcions de SI davant la Diputació de Barcelona / Font: Elsingulardigital.cat

Els diputats en funcions de SI davant la Diputació de Barcelona / Font: Elsingulardigital.cat

La Comissió Jurídica Assessora del govern ha declarat il·legals els sobresous dels presidents de la Diputació de Barcelona i dóna la raó a Solidaritat Catalana (SI), després que el partit sol·licités una investigació. L'òrgan ha anul·lat els decrets de la presidència de la Diputació en matèria de personal i ara el presidenciable de SI, Alfons López Tena, demana que es depurin responsabilitats i que es recuperin els diners d'aquests complements salarials.

Les anomenades 'motxilles' fan referència als sobresous aprovats pels presidents socialistes de la Diputació de Barcelona Manuel Royes, José Montilla, Celestino Corbacho i Antoni Fogué entre els anys 2000 i 2004. El candidat de SI, Alfons López Tena, ha explicat que 'aquest és un cas clar de corrupció' i ha demanat que els expresidents de la Diputació i els responsables polítics de CiU, ICV, ERC i PPC assumeixin les seves responsabilitats.

Des que el cas va sortir a la llum, al setembre de 2011, SI ha mantingut una campanya de denúncia social i legal, exigint a la Diputació la documentació relativa als sobresous per conèixer quantes persones se'n van beneficiar, qui eren i quants diners va percebre cadascuna, així com la quantia global que han suposat aquestes 'motxilles' a l'erari públic. Davant la negativa de la Diputació a facilitar aquesta informació, SI va presentar una denúncia a la fiscalia el gener passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.