Sant Cugat Camina reclama seguretat viària als carrers de la Floresta


Temes relacionats

Des d'aquest dissabte els busos urbans ja funcionen amb el nou horari escurçat ( 1/set/12)

L'AMPA de La Floresta demana garantir la mobilitat dels alumnes de fora del districte (16/gen/12)

Accident d'un microbús a la Floresta amb vuit ferits lleus ( 4/set/11)

La línia d'autobús de la Floresta incorpora millores després de la pressió veïnal (11/mar/11)

Mobilitat treballa per millorar la ruta de la línia de bus a la Floresta (13/gen/11)


  • Comparteix:

Un fanal enmig d'una vorera del carrer Diputació de la Floresta / Font: Sant Cugat Camina

Un fanal enmig d'una vorera del carrer Diputació de la Floresta / Font: Sant Cugat Camina

L'associació Sant Cugat Camina, delegació local de Catalunya Camina, reclama a l'Ajuntament que apliqui la Llei de Mobilitat al districte de la Floresta on, diu, hi ha 'punts negres' de mobilitat que posen en risc la seguretat dels vianants. L'entitat, que opera al districte, denuncia el silenci de l'administració davant els problemes de mobilitat a la xarxa principal de la Floresta, la poca freqüència de l'autobús i que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) es negui a instal·lar un ascensor a l'andana de l'estació en sentit Barcelona.

Sant Cugat Camina treballa per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants de la Floresta i denunciar els aspectes que no compleixen la Llei de Mobilitat de la Generalitat. En el cas del districte, el col·lectiu considera que l'Ajuntament no adequa la normativa catalana en les actuacions que s'hi fan en matèria de mobilitat.

El seu responsable, Carles Masnou, ha explicat a Cugat.cat que els recents arranjaments al carrer Diputació han violat aspectes de la llei com la col·locació de fanals en voreres d'entre 40 i 60 centímetres que obliga el vianant a envair la calçada amb el corresponent risc d'atropellament. En aquest sentit, Masnou ha recordat l'accident entre un microbús i un cotxe fa un any al carrer de Verge de Montserrat, com un dels 'punts negres' del districte, i demana al consistori que posi remei a les deficiències en mobilitat.

Carles Masnou

Ens trobem carrers d'una sola direcció, de dues, sense rotulació, o rotulació poc nítida. Per tant, és possible perdre's o no trobar els llocs.


El carrer de Verge de Montserrat es troba dins la zona principal viària de la Floresta, una àrea de molt de trànsit tant de vehicles com de vianants. Sant Cugat Camina considera que els carrers on s'ha de millorar la seguretat del vianant són Emeterio Escudero, Pont del Diari, passeigs de Capella i la Floresta. Carles Masnou també demana més freqüència de pas de la L4 per la Floresta.

Una altra de les demandes, en aquest cas a FGC, és la instal·lació d'un ascensor a l'andana de l'estació en direcció Barcelona. Carles Masnou fa èmfasi en què la resta d'estacions de la ciutat tenen ascensors en les dues andanes.

Carles Masnou

La resposta de FGC és que hi ha un altre punt d'accès. La resposta no és vàlida segons la Llei de Mobilitat.


Amb relació al Pla de Mobilitat, Sant Cugat Camina afirma que dirà la seva en el procés de participació ciutadana. Una aportació que l'entitat espera que sigui més efectiva que les demandes que ha fet arribar fins ara a l'Ajuntament i que, segons el col·lectiu, no acostumen a tenir resposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.