Conesa vol reunir-se amb els bancs per resoldre els casos de desnonament


Temes relacionats

L'Ajuntament presenta 22 projectes en la constitució del Consell de Ciutat (31/oct/12)

La PAH no és optimista de cara la reunió amb l'Ajuntament (24/set/12)

La PAH intensificarà la seva lluita i demanarà explicacions a l'Ajuntament (22/ago/12)

L'alcaldessa demana al govern espanyol que exoneri els ajuntaments de cobrar la plusvàlua en casos de desnonament (12/jun/12)

Sant Cugat, a favor de la ILP per regular la dació en pagament (21/mai/12)


  • Comparteix:

Conesa i els membres de la PAH, durant la reunió / Font: Localpress

Conesa i els membres de la PAH, durant la reunió / Font: Localpress

L'Ajuntament té previst reunir-se amb els bancs de Sant Cugat per trobar vies de col·laboració per resoldre els casos locals de desnonament així com altres problemàtiques ciutadanes relacionades amb l'habitatge. Aquest és el principal compromís que s'ha marcat l'alcaldessa, Mercè Conesa, després de la reunió que va mantenir la setmana passada amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat i on el consistori ha refermat l'objectiu d'aplicar polítiques de desnonament 'zero' en habitatge públic i potenciar l'Oficina Local d'Habitatge (OLH). La PAH assegura que el consistori ha d'anar més enllà i crear un mecanisme públic de mediació que ajudi de forma 'real' les famílies afectades.

CatalunyaCaixa s'ha compromès aquest dilluns a revisar un centenar de casos d'insolvència després de la manifestació que la PAH ha fet a la seu del banc a Barcelona. Una decisió que arriba després de dos anys de lluita de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que defensa la dació en pagament, la paralització de desnonaments i el lloguer social.

A Sant Cugat, la PAH s'ocupa de sis casos de desnonament tot i que el col·lectiu alerta que el nombre d'afectats és molt superior. Per aquest motiu, el membre de la plataforma Julià Mestieri ha explicat que cal establir els mecanismes públics d'intermediació potenciant l'OLH, entre d'altres.

Julià Mestieri

La intermediació amb les oficines bancàries hauria de ser una tasca de l'Oficina Local d'Habitatge.


Mestieri ha valorat la bona predisposició del consistori a l'hora d'implementar alguns instruments com una taula de participació dels diferents agents socials implicats però ha criticat que aquests mecanismes s'haurien d'haver creat ja fa temps.

La trobada ha servit perquè Conesa es comprometi a fer més visible als ciutadans l'OLH i la seva potenciació i a reunir-se amb les entitats bancàries per posar fil a l'agulla a aquesta problemàtica.

Mercè Conesa

Tenim una reunió convocada amb les entitats bancàries i a partir d'aquí faríem una taula de participació amb tots els implicats.


Dins el full de ruta del Consell de Ciutat, el consistori es marca diverses directrius en aquest àmbit com les polítiques de desnonament 'zero' a l'habitatge públic, potenciar l'Oficina Local d'Habitatge i la concessió d'ajudes des de Serveis Socials a famílies en risc d'exclusió social. Aquestes ajudes, l'any passat, van ser per valor de 87.000 euros.

D'altra banda, el ple va aprovar una moratòria en el cobrament de l'impost de les plusvàlues de les famílies afectades per desnonament que ha suposat deixar d'ingressar aquest any més de 350.000 euros. El plenari també s'ha mostrat a favor d'una modificació de la llei hipotecària a favor de la dació en pagament. Precisament, aquest dilluns, el vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Fernando de Rosa, ha apostat per reformar aquesta llei perquè 'l'actual està creant una sèrie de disfuncions' que provoca un augment dels desnonaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.