El govern defensa els comptes com a eina social i de promoció de l'ocupació


Temes relacionats

Ple extraordinari aquest dilluns per debatre els pressupostos ( 5/nov/12)

El PSC vol acordar els pressupostos amb el govern amb 22 propostes (24/oct/12)

La tertúlia analitza els propers pressupostos municipals amb els partits (24/oct/12)

El pressupost ordinari disponible per al 2013 es redueix un 4'3% (22/oct/12)

Volpelleres acollirà la biblioteca del futur (22/oct/12)

Carreras (PP): 'Els pressupostos del 2012 no afronten la situació de crisi' (11/oct/12)

La CUP es proposa aconseguir uns pressupostos més participatius (11/jun/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha acollit la sessió plenària

L'Ajuntament ha acollit la sessió plenària

L'equip de govern defensa, en el ple municipal, el projecte de pressupostos per a l'any vinent com a eina de cohesió social i l'impuls de l'ocupació. El govern local admet que la crisi complica els comptes però assegura que es prioritzen les àrees socials i que es manté el nivell inversor de cara l'any vinent. El projecte ha rebut, en el tràmit provisional, els vots positius de CiU, l'abstenció dels partits d'esquerres i el 'no' del PP.

El pressupost ordinari disponible per al 2013 es reduirà fins als 88'1 milions d'euros, un 4'3% menys que el d'aquest any. També preveu una partida de 20 milions en inversions, un 10% menys que enguany.

Els comptes de l'any vinent, segons el govern local, prioritzen el suport a les persones, l'educació i les polítiques d'ocupació. Aquests eixos queden fora de les retallades establertes, que són d'un 10% de mitjana per a les àrees de prestació obligatòria i d'un 25% per a serveis no obligatoris. D'aquesta manera, els recursos dirigits a persones i famílies sumen un 11% dels recursos ordinaris dels comptes.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, assegura que els comptes de l'any vinent són ambiciosos tot i les incògnites com les dificultats d'accés al crèdit, el problema de les zones verdes i el dubte de si es rebran totes les partides procedents d'altres administracions.

Carles Brugarolas

Es continua treballant per mantenir el nivell qualitatiu de la ciutat.


Davant de les crítiques de l'oposició, Brugarolas ha explicat que l'actual organització del consistori suposa un estalvi tenint en compte que s'aposta per treballadors de la casa en llocs de confiança en comptes de contractar professionals externs. També ha defensat que l'equip de govern fa una forta aposta en matèria d'ocupació laboral.

Sobre les retallades en aportacions a les entitats culturals i esportives, el tinent d'alcalde ha lamentat haver hagut de fer aquest pas.

Carles Brugarolas

Què més voldríem que no haver hagut de reduir les aportacions a les associacions?


Pel que fa a la previsió d'un ingrés més elevat procedent de l'administració espanyola, per ser considerada ara Sant Cugat ciutat gran en els comptes estatals, el tinent d'alcalde d'Economia no dóna per bones les previsions i ha demanat prudència abans de donar per fet que arribaran aquests diners.

Arran d'una crítica del PP, Brugarolas ha defensat els comptes del Teatre-Auditori, del qual ha recordat que és el menys deficitari del país i que obté dos terços de recursos propis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.