Valldoreix ja compta amb el document base per aplicar el Pla de Mobilitat

Una de les sessions del pla de mobilitat / Font: EMD Valldoreix

Política

Publicat el 14/nov/12 per Judith Cañamares

El Pacte de Mobilitat de Valldoreix, el resultat d'un seguit de reunions entre ciutadans del territori, ha estat validat aquest dimarts per una quarantena de veïns. Aquest document representa un full de ruta a llarg termini per Valldoreix i aplega les idees que s'han recollit durant els debats 'Valldoreix es mou', que s'han dut a terme en diverses sessions perquè els ciutadans fessin propostes de millores en qüestió de mobilitat a l'hora d'anar a peu, bicicleta, transport públic i privat.

Algunes de les propostes que inclou aquest pla de mobilitat són les illes pacificades, unes zones d'accés i ús prioritari per a residents i vianants. A aquestes àrees s'accedirà des d'unes vies del voltant on la velocitat estarà limitada a 30 quilòmetres per hora i les zones prioritàries per a vianants a 20 quilòmetres per hora.

També s'implantarà una xarxa de carril bici que connectarà els diferents barris i facilitarà la mobilitat amb Sant Cugat. Aquestes idees, i d'altres, s'aniran prioritzant a mesura que el govern valldoreixenc tingui el pressupost necessari.

El vocal de Mobilitat de Valldoreix, Joan Ribera, ha informat a Cugat.cat que es tracta d'un full de ruta del territori per als propers 20 anys i que servirà per millorar els accessos amb altres zones de Sant Cugat.

Joan Ribera

Una vegada tinguem el pacte final serà un full de ruta perquè Valldoreix pugui fer millores a llarg termini. Aquest pla s'haurà d'anar actualitzant perquè la mobilitat ha canviat molt.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquests i d'altres plantejaments recollits durant aquests mesos formaran la pauta a seguir per millorar la mobilitat al territori i amb altres indrets de la ciutat.