Lluís Recoder ha anunciat un replantejament de la fiscalitat de la recollida de brossa a la ciutat


  • Comparteix:

Es replantejarà la fiscalitat de la recollida.

Es replantejarà la fiscalitat de la recollida.

Lluís Recoder ha anunciat la seva intenció de convocar la resta de forces polítiques a un debat en profunditat sobre la fiscalitat de la recollida de brossa a la ciutat. L'alcalde ha explicat que, enguany, amb motiu de l'entrada en vigor de la nova Llei de Residus de la Generalitat, el consistori haurà de desemborsar mig milió d'euros més, el que deixa les arques municipals en una situació 'insostenible'. Recoder ha lamentat que Sant Cugat sigui l'únic municipi del Vallés que no compta amb una taxa específica per la recollida de brossa.

Recoder ha expressat la seva profunda 'preocupació' per la situació en què quedaran les arques municipals després que aquest gener entri en vigor la nova Llei de Residus que grava els ajuntaments amb la imposició de 10 euros per cada tona de brossa generada. Això representa que l'Ajuntament haurà de liquidar mig milió d'euros durant el 2004.

A més, cal afegir-hi l'augment del preu de l'abocador comarcal de Coll Cardús que, des de fa temps, anuncia el límit de la seva vida útil. És per tot això que Recoder ha anunciat la voluntat de congregar totes les forces polítiques per negociar, amb profunditat, el replantejament d'una taxa de residus per fer sostenible la gestió de la recollida de brossa a la ciutat:

Lluís Recoder

Som l'únic municipi del Vallès que no tenim taxa de residus. Hem de plantejar-nos la seva fiscalitat. Ho parlaré amb tots els grups seriosament.


Per reduir la generació de brossa, el consistori engegarà campanyes informatives per fomentar la recollida selectiva i la separació de la brossa orgànica de la inorgànica. Tot i que l'objectiu és estendre la campanya als districtes, es vol cimentar, primer, aquesta pràctica al centre.

Recordem que en l'anterior mandat, i en compliment d'una promesa del PP, l'equip de govern va suprimir la taxa de sanejament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.