La moció a favor d'un referèndum sobre les retallades no convenç CiU ni PP


Temes relacionats

Els grups municipals porten els debats socials al ple (19/nov/12)

Jornada de serveis mínims al transport sense incidències durant la vaga (14/nov/12)

La vaga arriba avui a Sant Cugat de la mà del Comitè de Suport de la Vaga General (14/nov/12)


  • Comparteix:

Moment d'una votació. / Font: ACN

Moment d'una votació. / Font: ACN

CiU i el PP han tombat la proposta del PSC i ICV-EUiA per sol·licitar al govern espanyol la convocatòria d'una consulta per conèixer la posició de la ciutadania respecte les retallades. CiU hi ha votat en contra al·legant que la Generalitat s'ha vist obligada a retallar per culpa de la gestió del tripartit, que va fer 'inviable' l'Estat del benestar. El PP també ha votat en contra del text, que manifestava el suport a la vaga general de dimecres passat, considerant que no es pot consultar la ciutadania 'per cadascuna de les accions que faci el govern'.

La moció denunciava el sistema financer com a principal culpable de la crisi, però també lamentava el paper de la Unió Europea (UE), de l'Estat espanyol i del govern, per dur a terme polítiques que 'destrueixen l'Estat del benestar'. Són unes polítiques, assegurava el text, que no aporten solucions per als ciutadans i que fomenten la privatització de serveis.

En aquest sentit, la moció proposava que el municipi se sumés al col·lectiu Exigimosunreferendum.org, que compta amb el suport de diverses personalitats del món polític i cultural, entre elles, la Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, Victòria Camps. El portaveu del PSC Ferran Villaseñor ha manifestat que el poble té dret a opinar sobre tot allò que afecta la seva dignitat.

Ferran Villaseñor

Cal que es pugui consultar tot allò que afecta els drets socials dels ciutadans.


CiU i el PP han votat en contra de la proposta. El regidor de CiU i tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha votat contra de la proposta perquè considera que la gestió dels governs de Pasqual Maragall i José Montilla és la responsable de les actuals polítiques d'austeritat.

Carles Brugarolas

Amb vostès, l'Estat del benestar va quedar en risc perquè el van fer insostenible.


De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha afegit que no es pot consultar al poble per totes les accions que duu a terme un govern. D'aquesta manera, la proposta ha estat rebutjada amb 19 vots en contra i sis a favor. La CUP hi ha votat a favor juntament amb el PSC i ICV-EUiA, en considerar que les polítiques d'austeritat no ajuden a millorar la situació econòmica, sinó que 'enfonsen encara més' els ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.