20% menys de partida de lliure disposició per als florestans al 2013


Temes relacionats

Els ciutadans proposen millores en mobilitat als districtes i per als vianants (27/oct/12)

La Floresta dóna el tret de sortida a tres mesos d'obres de millora ( 5/oct/12)

Una enquesta i un taller ajudaran a obrir el Pla de Mobilitat a la participació ciutadana ( 3/oct/12)

El Pla de Mobilitat proposa fer la Ronda Sud per desviar el trànsit del nucli urbà ( 6/set/12)

Urbanitzar tots els carrers de la Floresta, principal repte del nou consell de barri del districte ( 1/feb/12)


  • Comparteix:

Moment del consell de barri de la Floresta, aquest dimarts

Moment del consell de barri de la Floresta, aquest dimarts

La Floresta es queda de cara a l'any vinent sense 20.000 euros que procedeixen dels 100.000 de lliure disposició que s'havien d'executar aquest any, en concepte de romanents acumulats des de 2004. Això ha anunciat l'equip de govern al consell de barri d'aquest dimarts, en què ha explicat que d'aquesta partida -que es trasllada al 2013 en concepte de pressupost- es destinaran 72.000 euros en inversió i 8.000 en despesa ordinària. Els 20.000 restants es perden segons ha afirmat a Cugat.cat el tinent d'alcalde d'Economia i president del consell de barri, Carles Brugarolas, a causa dels últims ajustos fets en els nous comptes municipals.

Brugarolas ha aprofitat la nova cita del consell florestà per matisar els números de la partida de lliure disposició prevista per al 2012 i que passarà a executar-se l'any vinent, perdent 20.000 euros pel camí. El titular d'Economia ha explicat que els últims ajustos dels comptes municipals han fet reduir en un 20% una partida que es trasllada a l'any vinent en concepte ara de pressupost i no en termes de romanents, com estava definida fins ara.

Carles Brugarolas

La partida total prevista era de 287.000 euros, una partida que entre 2012 i 2013 perd 20.000 euros. Esperem que amb les baixes amb les licitacions de les obres es puguin executar el conjunt de les obres previstes.


El canvi de concepte, així com la reducció de l'aportació, ha provocat l'enuig de bona part dels veïns i alguns han qualificat la modificació com una porta oberta a 'no reconèixer el deute de l'Ajuntament amb la Floresta'. Altres assistents han suggerit que un millor procediment hagués estat deixar a zero la partida de lliure disposició per al 2013 i mantenir l'execució com a romanent de la partida compromesa per al 2012. Tot plegat 'una maniobra d'habilitat política' de CiU, segons el representant d'ICV-EUiA, Joan Calderon, per evitar haver de deixar a zero la partida veïnal per a l'any vinent.

A la sessió, Brugarolas també ha anunciat que el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) comptarà amb un 'annex' que està elaborant l'Area Metropolitana de Barcelona (AMB) per abordar el cas concret florestà. Alguns representants veïnals han lamentat el retard a l'hora d'abordar la problemàtica florestana quan la intenció del govern és portar el PMU a aprovació a finals d'aquest any. El consell de barri, que ha comptat amb una vintena de persones de públic, ha tingut representació de totes les entitats veïnals així com de CiU, el PP, el PSC, ICV-EUiA i la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.