El Pla de Mobilitat preveu incorporar Francesc Moragas a l'eix de vianants


Temes relacionats

El PSC vol canviar la seu del consell Centre-Oest ( 7/nov/12)

Els ciutadans proposen millores en mobilitat als districtes i per als vianants (27/oct/12)

El Pla de Mobilitat proposa fer la Ronda Sud per desviar el trànsit del nucli urbà ( 6/set/12)

Un grup de treball estudiarà el canvi d'ubicació de la parada central de taxis (25/mai/12)

La constitució del consell de barri Centre-Oest fa efectiva la participació veïnal a la zona ( 6/feb/12)


  • Comparteix:

Moment de la sessió de Centre-Oest

Moment de la sessió de Centre-Oest

El futur Pla de Mobilitat preveu completar la vianantització del centre de la ciutat, iniciada fa una dècada. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha explicat aquest dilluns en el consell de barri del Centre-Oest que la intenció és incorporar a aquest eix la zona del carrer de Francesc Moragas i el primer tram de Rius i Taulet. Tot i això, el pla està en fase de negociació amb els partits polítics a l'espera de ser aprovat pel ple, després d'incorporar les propostes ciutadanes sorgides dels tallers de participació.

El nou document, que estableix el full de ruta local en matèria de mobilitat, tindrà com a eix prioritari els vianants. És per això que la seva principal aposta és completar la vianantització del centre. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha avançat que el pla aposta per incorporar la zona del carrer de Francesc Moragas a aquest eix central, que serà preferentment per a vianants i transport públic.

Jordi Puigneró

Això que es va començar fa uns anys s'ha de completar. En el Pla de Mobilitat es parla que la zona de Francesc Moragas fins al Veritas sigui una zona preferentment per a vianants i transport públic.


Aquesta incorporació obligarà a canviar el trànsit d'alguns carrers i per això es preveu dotar la rambla Ribatallada i el carrer de Lluís Companys de doble sentit. Tot i així, el pla està pendent de la seva aprovació i encara pot modificar-se.

En aquest sentit, el representant al consell de barri del Centre-Oest de l'Associació Veïnal del Centre-Estació, Marc Villoro, ha recordat que la seva agrupació rebutja el pas del transport urbà per la plaça de Lluís Millet.

Marc Villoro

Presentarem batalla, volem que els autobusos no passin per la plaça. Està ple de gent i el pas és molt estret.


El Pla de Mobilitat marca les línies estratègiques de mobilitat en àmbits com l'aparcament, els districtes, la bicicleta, la vianantització, infraestructures i transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.