El PSC proposa adaptar taxes i preus públics a la realitat actual


Temes relacionats

Primer pas de les ordenances fiscals a l'espera de les al·legacions de l'oposició (16/oct/12)


  • Comparteix:

Roda de premsa del PSC amb els seus dos regidors

Roda de premsa del PSC amb els seus dos regidors

El PSC ha presentat una quinzena d'al·legacions a les ordenances fiscals del 2013. Els socialistes creuen que hi ha 'una major sintonia' entre ells i l'equip de govern i és per això que defineixen les al·legacions com a propostes i no com a crítiques. En aquest sentit, el PSC presenta una proposta i calendarització d'adequació a la tarifació social, així com a la tarifació de tots els preus públics. A més, vol la realització immediata de la inspecció de les àrees subjectes a l'IBI industrial i l'informe jurídic sobre capacitat municipal per modificar l'exempció de l'IBI i taxes als immobles de propietat de confessions religioses i que no formen part d'actuacions destinades a ús docent, de culte o social.

El PSC proposa també la incorporació d'una bonificació del 25% per a parcel·les urbanes privades on hi hagi horts. A més, creu que seria bo que els privats que tenen sòl sense previsió de construir cedeixin l'espai per a horts urbans i que a canvi rebin l'exempció total de l'IBI.

El portaveu local dels socialistes, Ferran Villaseñor, ha explicat en roda de premsa que aposten perquè s'estableixin subvencions o bonificacions de fins el 75% per a aquelles famílies amb jubilats i amb nivells d'ingressos baixos, sempre que només disposin d'un habitatge. D'altra banda, aposten per una altra bonificació del 50% durant dos anys als menors de 30 que hagin comprat un habitatge abans en l'últim any i que ara tinguin una renda 3,5 vegades inferior a l'indicador públic de renda d'efectes públics.

Una de les oposicions més fermes que tenen els socialistes amb les propostes del govern és la taxa de clavegueram. Tot i que per a ells aquesta nova taxa s'hauria de suprimir en la seva totalitat, entenen també que es poden arribar a certs acords. En aquest sentit, proposen allargar els terminis de pagament, fins a 10 mensualitats, i que aquelles persones que ho paguen de cop se'ls pugui aplicar un decompte del 2%.

El PSC vol, també, que les famílies monoparentals tinguin les mateixes bonificacions que les que tenen les nombroses i que s'estableixi, d'una vegada per totes, una quota mensual de 25 euros per a la piscina de l'Eurofitness, així com que la celebració de casaments de tràmit, sense cerimònia, siguin gratuïts.

Tot i aquestes propostes, Villaseñor ha reconegut que les ordenances fiscals del 2013 són de les millors que el govern ha proposat i amb més perspectiva social.

Ferran Villaseñor

Hi ha una major sintonia amb les ordenances presentades per l'equip de govern, però creiem que es poden millorar. El que presentem més que ser al·legacions són propostes. El nostre vot el decidirem segons el que acceptin.


Tot i això el PSC critica que l'Ajuntament no informi més i millor de les bonificacions que s'aproven per fer-les arribar a tothom, com ja reclama, diuen, el Síndic de Greuges.

Aquest dilluns ha estat l'últim dia per presentar al·legacions a les ordenances. Ara, la proposta ha de passar per ple municipal i ser aprovada, definitivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.