La Floresta es beneficiarà dels diners que avanci l'AMB per les expropiacions


Temes relacionats

El PP critica CiU per no reservar la partida de lliure disposició florestana per a 2013 (22/nov/12)

20% menys de partida de lliure disposició per als florestans al 2013 (21/nov/12)

Sant Cugat demana ajut a l'AMB per afrontar el problema de les zones verdes (20/nov/12)

La Floresta dóna el tret de sortida a tres mesos d'obres de millora ( 5/oct/12)

L'arranjament dels carrers a la Floresta començarà abans d'acabar el 2012 ( 5/jul/12)

L'Ajuntament repavimenta el passeig de la Floresta i elimina algunes places d'aparcament per facilitar el pas del bus (13/jul/06)


  • Comparteix:

Pere Casajoana i Cristina Paraira, a la sala de premsa de l'Ajuntament. / Font: LocalPress

Pere Casajoana i Cristina Paraira, a la sala de premsa de l'Ajuntament. / Font: LocalPress

L'equip de govern té la voluntat de destinar a la Floresta part dels diners que ha demanat per avançat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en concepte d'ajut per expropiacions de zones verdes. D'aquesta manera, en cas que l'ens accepti la petició, el govern vol compensar la reducció pressupostària que ha patit el districte i així 'mantenir ferm el compromís' d'urbanitzar la Floresta. El districte ha vist reduïda en un 20% la partida de lliure disposició d'enguany i s'ha quedat sense la partida de 100.000 euros prevista per al 2013.

Una setmana després que els florestans protestessin per la reducció d'aportacions al districte a l'últim consell de barri, el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, i la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, han protagonitzat una roda de premsa per donar compte de les actuacions en matèria d'obres i enllumenat que es duen i es duran a terme a la Floresta.

Al febrer començaran les obres d'asfaltat a la Muntanyesa Nord i la urbanització integral dels carrers Casino i Bonavista amb un pressupost total de 565.000 euros. L'equip de govern ha afegit a aquesta intervenció la repavimentació del passeig de la Floresta que, amb una inversió de 110.000 euros, finalitzarà d'aquí a dues setmanes; i el pla director d'enllumenat, que ha destinat 700.000 euros en millores al districte.

Tot plegat, un paquet d'actuacions per millorar la situació de la Floresta i 'donar compliment al llarg del mandat al compromís que va adquirir CiU en les darreres eleccions'. No obstant això, l'equip de govern és conscient de la reducció pressupostària que ha registrat el districte i vol posar-hi remei. La idea de l'equip de govern és, tal com ha anunciat el regidor Pere Casajoana, destinar a la Floresta part dels diners que s'han demanat per avançat a l'AMB en concepte d'ajut per les expropiacions.

Pere Casajoana

Poder destinar una part dels diners a poder continuar el nostre compromís amb els veïns i seguir amb el pla d'asfaltat. Però, tot i així, volem continuar el nostre compromís amb la feina ja iniciada.


Casajoana ha explicat que aquesta és una reflexió que ha fet l'equip de govern, sense determinar encara cap quantitat, i que depèn de si l'AMB accepta la petició d'ajuda feta en l'anterior ple municipal. El que sí que té clar l'equip de govern és que, si accepta l'ens supramunicipal la proposta, els diners a la Floresta es destinarien al Pla d'asfaltat.

Cugat.cat explicava fa una setmana que la Floresta es quedava sense 20.000 euros dels 100.000 de lliure disposició que s'havien d'executar aquest any per ajustos d'última hora del pressupost. En total, 80.000 euros que es traslladen i s'executaran al 2013 en concepte de pressupost i no en forma de romanent a causa de la Llei d'estabilitat pressupostària. Amb relació a la partida anual de lliure disposició de 100.000 euros corresponent al 2013, enguany els florestans no comptaran amb ella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.