Conesa, a Wert: 'La llengua no es negocia'


Temes relacionats

Tots els partits, menys el PP, defensen el model d'immersió lingüística ( 5/des/12)


  • Comparteix:

Mercè Conesa

Mercè Conesa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat aquest dimecres el seu rebuig frontal a l'avantprojecte de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) presentat pel ministre José Ignacio Wert. Conesa ha declarat que estan en contra d'un projecte que vol fer 'residual el català a l'escola'. Al setembre, l'Ajuntament ja es va adherir a la plataforma 'Som Escola' i va aprovar una moció en defensa del català com a llengua vehicular a les aules.

Mercè Conesa ha dit que la llengua 'no es negocia' i ha negat cap conflicte lingüístic a Catalunya. A més, ha avançat que alguns partits amb presència al ple estan treballant per fer una 'contundent' declaració en contra d'aquesta normativa i, si s'escau, per demanar la dimissió del ministre.

Mercè Conesa

Amb la llengua no es negocia. Es vol fer veure un conflicte lingüístic que no existeix. Diferents grups polítics ens posicionarem contra aquesta normativa i, si cal, per la dimissió del ministre.


L'alcaldessa ha fet públic el seu suport a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que aquest dimarts ha abandonat la trobada entre el ministre i els diferents consellers de l'àmbit per mostrar el rebuig al projecte de llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.