Neix Nova Esquerra Catalana, amb membres santcugatencs


Temes relacionats

Balcells: 'Estem aglutinant persones per al projecte Nova Esquerra Catalana' (11/oct/12)

Roda, Balcells i Maragall, dins el projecte del nou Partit Català d'Europa (10/oct/12)


  • Comparteix:

Ernest Maragall és impulsor de Nova esquerra catalana / Font: ACN

Ernest Maragall és impulsor de Nova esquerra catalana / Font: ACN

El nou partit polític Nova Esquerra Catalana; que compta amb els santcugatencs Àlvar Roda, Ramon Palacio i Josep Maria Balcells; s'ha constituit aquest dissabte a Sitges amb més de mig miler d'inscrits. La formació neix amb la voluntat de reivindicar l'espai d'una esquerra catalanista i europeista que defensi el dret a decidir. Roda i Balcells estan entre els impulsors d'aquest nou partit polític que ha encetat l'exconseller socialista Ernest Maragall.

L'exdiputat santcugatenc del PSC-CpC Josep Maria Balcells i l'expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC) Àlvar Roda formen part d'aquest projecte polític que s'ha formalitzat aquest dissabte als cinemes Retiro de Sitges. Sota l'etiqueta de CREC se situen els quatre pilars bàsics de la formació: consulta, reformes, equitat i creixement.

Josep Maria Balcells ha explicat a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5 FM) d'aquest dijous que l'horitzó de la formació és treballar per crear dinàmiques entre les formacions d'esquerres catalanes i donar lloc a una alternativa a la majoria de CiU.

Josep Maria Balcells

No volem ser un partit hegemònic. Volem fomentar una dinàmica que sumi models i projectes d'esquerres per donar lloc a una majoria que pugui ser alternativa.


Nova Esquerra Catalana es presentarà a les properes eleccions municipals que tindran lloc d'aquí a dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.