El PSC presenta prop de 60 al·legacions als pressupostos del 2013


Temes relacionats

El PSC proposa adaptar taxes i preus públics a la realitat actual (28/nov/12)


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor i Pere Soler

Ferran Villaseñor i Pere Soler

El PSC ha presentat un conjunt d'al·legacions al pressupost municipal per al 2013, destinat a potenciar-ne 'el caràcter social' i promoure la igualtat d'oportunitats entre els ciutadans. Els socialistes reconeixen que el pressupost de l'equip de govern està plantejat en circumstàncies complexes, però adverteixen que hi votaran en contra en cas que no s'acceptin les seves propostes encaminades a assegurar la qualitat dels serveis públics a la ciutat.

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler han presentat aquest dilluns en roda de premsa les al·legacions socialistes de cara al pressupost de l'any vinent. En concret, les 55 propostes s'articulen al voltant de sis eixos, entre els quals destaquen les al·legacions encaminades a augmentar els ingressos municipals i aquelles lligades a la reducció de la despesa. El conjunt de propostes, ha assegurat Villaseñor, formen part d'un projecte que prioritza la sanitat, l'educació i els serveis socials.

Ferran Villaseñor

És un projece que va adreçat a la igualtat d'oportunitats entre els ciutadans. També està orientat als serveis públics.


En l'apartat d'ingressos, els socialistes proposen una revisió de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) dels terrenys dedicats a la indústria, en funció de la diferència entre l'any d'aplicació cadastral i l'actualitat. En la mateixa línia, el PSC reclama l'elaboració d'un estudi a través de Promusa perquè es puguin llogar habitatges de l'empresa a preus baixos. Sobre aquesta entitat, a més, proposen racionalitzar-ne la despesa i potenciar les cooperatives d'habitatge social.

Pel que fa a la reducció de despesa, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, reclama que l'OAMCIC assumeixi totes les activitats de gestió de comunicació i publicitat que actualment es fan externament, així com la gestió de les xarxes. Segons Villaseñor, l'Ajuntament ha externalitzat alguns serveis que el grup de comunicació multimèdia Cugat.cat podria assumir.

Ferran Villaseñor

Nosaltres creiem que Cugat.cat sobreviurà econòmicament assumint algunes partides que ara s'externalitzen.


En aquesta línia, el PSC també considera que s'hauria de reduir el 50% de les campanyes publicitàries i de propaganda suportades amb pressupost municipal, a més del 50% de les partides de comunicació de l'Institut de Gestió Estratègica i Societat de la Informació. La formació també proposa reduir la despesa per càrrecs de designació directa de l'Ajuntament i empreses públiques.

Aquestes i les altres propostes, ha explicat Villaseñor, farien que el pressupost per al 2013 fos més 'social' i encaminat a facilitar un govern més democràtic i participatiu a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.