La CUP reclama cobrar íntegre l'IBI dels Túnels de Vallvidrera a Abertis


Temes relacionats

La Generalitat adjudica la gestió dels Túnels de Vallvidrera a Abertis ( 5/des/12)

Abertis presenta oferta formal per quedar-se amb Tabasa (18/oct/12)


  • Comparteix:

La Generalitat ha adjudicat la gestió a Abertis

La Generalitat ha adjudicat la gestió a Abertis

La CUP demana que a partir de l'any vinent s'anul·li la bonificació de l'IBI que fins ara gaudeix l'empresa que gestiona els Túnels de Vallvidrera. Per a la formació independentista, l'adjudicació de la gestió a Abertis ha d'anar acompanyada del cobrament de l'impost, que, segons càlculs de la CUP, comportarà més de 120.000 euros de recaptació per al consistori. D'aquesta manera, la CUP rebutja la privatització de la gestió de la infraestructura i la política de 'malvendre' el patrimoni públic com a única via per aconseguir ingressos.

Fins ara, l'empresa, que compta amb la participació de la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i Sant Cugat, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Barcelonès, té una bonificació del 95% de l'IBI. Amb l'adjudicació de la gestió a Abertis, la CUP demana que s'elimini aquesta bonificació, fet que, segons la formació, permetrà recaptar més de 120.000 euros en aquest concepte.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha subratllat que no té sentit que Tabasa tingui bonificacions quan ja no invertirà els beneficis en la societat.

Ignasi Bea

Ara que s'ha privatitzat, que era una empresa pública que invertia els diners en infraestructures i en la comunitat, no té sentit que segueixi tenint les bonificacions.


De fet, la CUP critica aquest canvi de mans, ja que Tabasa deixarà de reinvertir els beneficis en infraestructures públiques com per exemple la construcció del carril bus-VAO de la C-58 i la construcció de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Volpelleres.

La Generalitat ha adjudicat finalment la gestió dels Túnels de Vallvidrera i del Túnel del Cadí a la companyia Abertis, l'única empresa que havia presentat una oferta formal. Tot i que encara no es coneixen els detalls, la Generalitat tenia previst ingressar, com a mínim, 430 milions d'euros per reduir el dèficit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.