ICV-EUiA pressiona perquè el rebut de l'aigua no s'incrementi ara un 22%


Temes relacionats

ICV-EUiA vol que la gestió municipal de l'aigua es decideixi a Sant Cugat ( 6/set/12)

Recoder: 'És imprescindible apujar el preu dels serveis d'Aigües Ter-Llobregat' (26/jul/12)

L'aigua s'encarirà al setembre un 1'1% ( 8/jun/12)

Els santcugatencs que reben el PIRMI poden sol·licitar des d'avui un ajut per al rebut de l'aigua ( 1/jun/12)

Els santcugatencs en risc d'exclusió rebran un ajut econòmic al rebut de l'aigua (24/mai/12)

Sant Cugat, líder en consum d'aigua a l'Àrea Metropolitana (18/abr/12)

CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (16/abr/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa d'ICV amb el copresident Xavier Boix, a l'esquerra, i el regidor Joan Calderon

Moment de la roda de premsa d'ICV amb el copresident Xavier Boix, a l'esquerra, i el regidor Joan Calderon

ICV-EUiA denuncia que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aprovarà dimarts de la setmana vinent per ple amb els vots a favor de CiU i el PSC un nou increment de l'aigua del 22%. Els ecosocialistes critiquen que amb aquesta nova pujada els santcugatencs acabaran pagant gairebé un 30% més que fa un any, després que ja s'hagi incrementat en els últims mesos un 7% a instàncies de Sorea. És per això que els ecosocialistes demanen als representants locals de CiU a l'AMB que no votin a favor i que el PSC de Sant Cugat pressioni els seus companys de partit en aquesta entitat supramunicipal perquè l'augment s'aturi.

El copresident d'ICV a la ciutat Xavier Boix ha assenyalat l'alcaldessa, Mercè Conesa, i els regidors de CiU Francesc Carol i Cristina Paraira, representants de la ciutat l'AMB, com els responsables locals d'aquest augment. Demanen, a més, al PSC de la ciutat que pressioni al seu partit perquè no doni suport a la federació nacionalista. L'ecosocialista critica el paper en aquest cas del PSC per haver canviat de parer en els últims mesos.

Xavier Boix

Està en mans de CiU però també del PSC, i per això demanem als socialistes de Sant Cugat que pressionin al seu partit perquè no voti a favor de la pujada de tarifes.


D'altra banda, ICV-EUiA demana que d'aquí a un any i mig quan la concessió a l'empresa Sorea del servei de l'aigua municipal finalitzi, l'Ajuntament iniciï una consulta ciutadana per conèixer si els santcugatencs volen que la gestió de l'aigua sigui pública o privada.

Xavier Boix

D'aquí a un any i mig s'acaba la concessió i el que volem és que la ciutadania parli i contesti si vol que la gestió de l'aigua sigui pública o privada.


Segons els ecosocialistes, per tirar endavant aquest referèndum es necessitarien 9.000 signatures i l'aprovació per majoria absoluta al ple municipal. En aquest sentit Iniciativa vol tirar endavant una campanya amb associacions de veïns i altres partits polítics per arribar a un consens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.