Recoder, Villegas i Espejo ocupen el seu escó al nou Parlament


Temes relacionats

Tres santcugatencs entren al Parlament (25/nov/12)

Un 78% dels santcugatencs han votat en els comicis (25/nov/12)

CiU guanya a Sant Cugat, ERC queda segona i el PSC cau fins al sisè lloc (26/nov/12)


  • Comparteix:

Recoder, Villegas i Espejo, són els diputats santcugatencs del Parlament

Recoder, Villegas i Espejo, són els diputats santcugatencs del Parlament

Els santcugatencs Lluís Recoder, de CiU, i José María Espejo i José Manuel Villegas, de Ciutadans (C's) ja són des d'aquest dilluns diputats al Parlament de la desena legislatura. La cambra s'ha constituït aquest dilluns en una sessió on s'han elegit els set membres de la mesa, amb Núria De Gispert reelegida com a presidenta. Anna Simó (ERC) serà la vicepresidenta primera i Lluís Corominas (CiU) ocuparà la vicepresidència segona. Miquel Iceta (PSC), Josep Rull (CiU), Pere Calbó (PPC) i David Companyon (ICV-EUiA) han estat elegits secretaris de la mesa per a la nova legislatura que d'aquí uns dies viurà el ple d'investidura.

El Parlament s'ha constituït aquest dilluns amb els 135 diputats sorgits de les eleccions del 25 de novembre passat. Són 50 de CiU, 21 d'ERC, 20 del PSC, 19 del PP, 13 d'ICV-EUiA, nou de C's i tres de la CUP. Entre ells, hi ha tres santcugatencs. Són Lluís Recoder, que ocupava la vuitena posició a les llistes de la federació nacionalista, i José Villegas i José María Espejo, que eren els números 5 i 8 de les llistes de C's per Barcelona, respectivament.

L'excalde de Sant Cugat i conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Lluís Recoder, torna a repetir com a diputat. Nascut a Barcelona fa 53 anys, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i es fa militant de CDC el 1976, participant en la fundació de la seva branca juvenil, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la qual va ser secretari i president. Va ser diputat a Madrid, entre el 1986 i el 1999. A Sant Cugat, Recoder va guanyar les tres eleccions municipals a les quals va presentar-se, les darreres amb majoria absoluta.

Els que s'estrenen al Parlament com a diputats per C's són José Manuel Villegas i José María Espejo. Villegas ha forma part de l'executiva de C's i va ser el responsable de campanya electoral del partit. De la seva banda, Espejo és secretari d'Afers Jurídics de la formació.

El Parlament de la 10a legislatura s'ha renovat pràcticament a la meitat respecte el de la novena, ja que 58 diputats són nous. Joan Recasens i Àngels Ponsa, de CiU, s'han quedat a les portes de repetir a l'hemicicle, ja que eren els candidats número 27 i 29, respectivament. Si CiU formés govern i els consellers renunciessin als escons, els dos santcugatencs podrien ser diputats de nou.

Constituït el Parlament de la desena legislatura, la president de la cambra, de nou Núria De Gispert, obrirà consultes amb els líders de les formacions que han obtingut representació per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. El debat d'investidura s'ha de fer dins els 10 dies hàbils següents a la constitució del Parlament i el convoca la presidenta de la cambra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.