CiU i ERC, satisfetes amb el pacte de govern que segella la consulta el 2014

Oriol Junqueras i Francesc Homs, al Palau de la Generalitat / Font: ACN

Política

Publicat el 18/des/12 per J Cañamares / S González / Acn

Les seccions locals de CiU i ERC celebren que el pacte de governabilitat entre el president en funcions, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, rubriqui el 2014 com a data per celebrar la consulta sobre la independència. Tant el copresident de CiU, Xavier Martorell, com la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, a Sant Cugat, coincideixen que aquest dimarts s'ha definit el full de ruta que portarà Catalunya a un escenari de fortalesa per sortir de la crisi econòmica i social.

El document acordat, al qual ha tingut accés l'ACN, compromet CiU i ERC a formular una Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya en el primer ple ordinari de la desena legislatura, a negociar amb l'Estat espanyol durant el primer semestre del 2013 la celebració d'un referèndum i aprovar la Llei catalana de consultes abans d'acabar l'any. El document deixa clar que la consulta serà el 2014, si no és que el context socioeconòmic i polític requereixi una pròrroga.

El text aborda l'aprovació de la Llei catalana de consultes a partir dels treballs iniciats en l'anterior legislatura, incorporant les modificacions i esmenes que es consensuïn. El compromís és impulsar l'inici de la tramitació parlamentària com a màxim a finals de gener del 2013.

El copresident de CiU a la ciutat, Xavier Martorell, ha subratllat que aquest pacte suposa un nou govern estable i fort i marca el full de ruta cap a la 'realitat del nostre país'.

Xavier Martorell

Tots dos partits coincidíem en la realització del referèndum com un mecanisme per avançar en la realitat del nostre país. Això pot donar estabilitat a Catalunya i marcar un full de ruta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, la presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, ha manifestat que el país es troba en una situació dramàtica i que calen solucions contundents. Per Ingla la independència és la solució.

Mireia Ingla

El país està en una situació dramàtica a nivell econòmic i social i necessita respostes contundents i esperança. Aquesta esperança passa per poder celebrar un referèndum per la independència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El pacte d'aquest dimarts també preveu la creació del Consell Català per a la Transició Nacional com a òrgan d'impuls, de coordinació, de participació i d'assessorament del govern pel que fa a les actuacions del procés de consulta.