Recoder no repetirà com a conseller

El conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder

Política

Publicat el 23/des/12 per Núria Juanico

Lluís Recoder no seguirà al nou govern d'Artur Mas però continuarà al Parlament com a diputat. El polític santcugatenc no repetirà a la conselleria 'per motius personals' i compaginarà l'escó al Parlament amb la professió d'advocat. Segons diversos rotatius, Recoder va demanar el relleu a Mas abans de les eleccions.

El conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va comunicar el setembre passat la intenció de no seguir al govern per motius personals. Ara, el santcugatenc vol iniciar una nova etapa professional com a advocat al sector privat. Tot i això, Recoder no abandona la política activa i compaginarà l'advocacia amb la tasca de diputat al Parlament per Barcelona.

'La Vanguardia' d'aquest diumenge ha informat que Recoder ha estat assenyalat des de diversos sectors de CiU com el candidat més ben posicionat per succeir a Artur Mas un cop aquest culmini el procés sobiranista i no torni a presentar-se a les eleccions. Així, la renúncia del conseller en funcions es pot interpretar com una retirada tàctica per poder reaparèixer 'en el moment oportú', tot i que Recoder ho ha desmentit a 'La Vanguardia'.

Entre els possibles substituts de Recoder, el nom que sona amb més força és el de l'actual alcalde de Figueres, Santi Vila.