La Generalitat tanca l'acord per a la gestió dels Túnels de Vallvidrera i Cadí


Temes relacionats

Abertis presenta oferta formal per quedar-se amb Tabasa (18/oct/12)

El govern dóna el tret de sortida al procés de licitació de Tabasa (26/jun/12)


  • Comparteix:

Els Túnels de Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat

Els Túnels de Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat

El departament d'Economia i Coneixement i la societat Túnels de Barcelona i Cadí, concessionària de la Generalitat, han tancat aquest divendres l'acord per a la gestió de la conservació i l'explotació durant 25 anys dels túnels del Cadí i Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat. La Generalitat ha ingressat 309 milions d'euros, un 72% del cànon total de 430 milions que percebrà per aquesta operació. La quantitat restant es liquidarà al final del període d'adjudicació.

La privatització de la gestió del servei públic dels túnels de Vallvidrera i del Cadí és un exemple de col·laboració público-privada, ja que la Generalitat cedeix l'explotació de les infraestructures, però en manté la propietat i el servei continua essent públic. A més, amb la cessió de l'explotació també es dissolen dues empreses públiques, Tabasa i Túnel del Cadí, i s'aconsegueix afavorir el bon desenvolupament de les finances catalanes, segons argumenta el departament d'Economia en un comunicat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.