Reduir les dificultats que pateixen molts ciutadans, objectiu polític per al 2013


  • Comparteix:

Un dels últims plens municipals

Un dels últims plens municipals

Els partits polítics amb representació al ple municipal encaren el nou any 2013 amb l'objectiu de millorar la seva representació al municipi i reduir les dificultats que pateixen molts ciutadans, fruit de la crisi econòmica. Tots cinc partits -CiU, PP, PSC, ICV-EUiA i la CUP- han coincidit a dir que el 2012 ha estat un any difícil. Les declaracions les han fet en el marc de la tertúlia política d''El Gall del Monestir' (91.5 FM).

El regidor de CiU Jordi Puigneró ha destacat que una de les 'desgràcies' del 2012 ha estat l'atur i els problemes que provoca aquesta situació en els ciutadans afectats. D'altra banda, Puigneró ha expressat algunes 'bones notícies' a la ciutat com l'obertura del tercer CAP, l'arranjament de la plaça de Barcelona, l'impuls del projecte Smart City i el nomenament de Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància per part d'Unicef. El partit es marca com a repte nacional per al 2013 la preparació de la consulta per la independència de Catalunya, i com a repte local el Pla de mobilitat i la inauguració de la nova comissaria de la Policia Local, entre d'altres.

Jordi Puigneró

Tenim de cara al 2013 alguns projectes esperançadors: el Pla d'usos de les masies de la ciutat, el Pla de mobilitat i la nova comissaria de la Policia Local.


De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha explicat que volen millorar l'estructura del partit i seguir defensant la postura del PPC en la qüestió nacional. A més, aposten per 'avançar' amb relació la família.

Jordi Carreras

Volem seguir millorant l'estructura del partit a la ciutat. Seguir defensant la postura catalana del PP en la qüestió nacional i creiem que també es pot avançar molt en temes relacionats amb la família.


Del 2012, Carreras ha criticat el gir sobiranista de CiU i ha lamentat que Sant Cugat s'hagi incorporat en la federació de municipis per la independència. D'altra banda, ha aplaudit que els pressupostos per a aquest any tinguin més en compte la situació de crisi per la que passa el país i la ciutat, a diferència, ha dit, dels de fa un any.

Molt crític amb el seu propi partit s'ha mostrat el regidor del PSC Pere Soler que ha dit que allò que necessiten els socialistes és 'refundar' el partit per tornar a recuperar la confiança de la ciutadania.

Pere Soler

Tenim molta feina a fer. Ens hem de refundar per recuperar la confiança de la ciutadania.


Soler ha afegit que 'el millor del 2012 és que ja ha passat' i ha criticat les retallades dutes a terme. Per Soler, el 2012 ha estat un any 'socialment de fracàs' que l'únic que han aconseguit és perjudicar els més vulnerables.

La copresidenta d'ICV Roser Casamitjana aposta per seguir una política continuïsta a la ciutat i defensar el màxim les qüestions socials. Casamitjana s'ha mostrat pessimista pel que fa a la crisi econòmica i ha dit que s'ha d'estar alerta perquè continuarà traduint-se en més pobresa.

Roser Casamitjana

Volem intentar defensar el màxim les qüestions socials. La crisi sembla que continuarà i es traduirà en més pobresa i desnonaments i volem que la nostra aportació política vagi en aquest sentit.


ICV no està satisfeta tampoc del 2012 perquè creuen que ha estat un any ple de retallades, sobretot en temes 'crucials' com la sanitat i l'educació.

El regidor de la CUP Ignasi Bea s'ha expressat en la mateixa línia. El representant del partit independentista ha dit que tot i no haver tractat els objectius del 2013 en assemblea, també volen seguir una línia continuïsta. Bea ha afegit que és important que de cara al nou any es posi sobre la taula el model de ciutat que ha de tenir Sant Cugat perquè el d'ara és, segons la CUP, 'massa car'.

Ignasi Bea

La línia serà continuïsta. Ja vam posar sobre la taula el model de ciutat perquè creiem que és car i s'ha de revisar perquè sigui viable.


Ignasi Bea ha valorat els plans d'ocupació que s'han tirat endavant durant el 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.