La CUP vol que les entitats tinguin més presència als equipaments municipals


  • Comparteix:

Els regidors de la CUP Ignasi Bea, a l'esquerra, i Guim Pros en roda de premsa

Els regidors de la CUP Ignasi Bea, a l'esquerra, i Guim Pros en roda de premsa

La CUP proposarà al ple municipal de gener que s'estableixi un conveni entre l'Ajuntament i les entitats de la ciutat que permeti a aquestes últimes utilitzar els equipaments del centre cultural, el Teatre-Auditori, el Conservatori Municipal i la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. La formació considera que aquests espais, en ser de caràcter públic, haurien de donar més difusió a les associacions santcugatenques.

La moció que presentarà la CUP proposarà establir un conveni que fixi tarifes i possibles dates de lloguer de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, el Conservatori Municipal i el Teatre-Auditori, els equipaments municipals de l'anomenat centre cultural. Un pacte que, segons la CUP, hauria de sorgir a partir d'un grup de treball format per membres de les entitats, l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i el consell de l'OAMCIC.

Malgrat això, la formació independentista ha puntualitzat que allò ideal seria que l'acord no suposés costos addicionals per a les entitats. En aquest sentit, el regidor Guim Pros considera que la cultura no sempre ha de generar beneficis econòmics.

Guim Pros

Entenem que la cultura no sempre ha de tenir un retorn econòmic. És un aspecte que dóna cohesió social i això s'ha de veure en els equipaments.


Pros ha afegit que l'esperit d'aquest conveni és ajudar les entitats a 'agafar embranzida', promovent el teixit associatiu santcugatenc i la cohesió social. La moció també contempla l'objectiu d'establir una jornada anual de les entitats al Teatre-Auditori en què puguin fer difusió de les seves activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.