ICV-EUiA denuncia secretisme i un cost elevat en la compra de Can Busquets


Temes relacionats

Avança la protecció de Can Busquets i Can Monmany (22/mai/12)

La fi del conflicte per les zones verdes de Valldoreix, més a prop (22/mar/11)

Acord Sant Cugat - Valldoreix per desencallar la problemàtica d'expropiacions de zones verdes (18/mar/11)

El ple aprova la modificació del PGM de la Floresta després de sis anys de negociacions (20/mai/08)


  • Comparteix:

Xavier Boix i Joan Calderon, a la roda de premsa

Xavier Boix i Joan Calderon, a la roda de premsa

ICV-EUiA denuncia el secretisme amb què l'empresa pública d'habitatge municipal, Promusa, ha efectuat la compra-venda de l'espai de Can Busquets i que la família propietària ja disposi d'un patrimoni en espècies de 5'4 milions d'euros, com a benefici d'aquesta operació. Els ecosocialistes asseguren que, en l'actual context de crisi, no era necessari adquirir els 140.000 metres quadrats de Can Busquets per protegir la zona, un espai que ja va quedar preservat amb la declaració de Collserola com a Parc Natural.

ICV-EUiA ha presentat un paquet d'al·legacions a la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) als anomenats 'àmbits de Valldoreix i altres municipis'. Una nomenclatura que, segons el partit, ha dificultat la participació en el procés d'exposició pública, que també aborda els espais de Can Cabassa, Can Mates, Torrent de Nonell i Clavell, Can Monmany i Can Busquets.

Sobre aquest últim espai, els 140.000 metres quadrats de Can Busquets, els ecosocialistes lamenten que la seva compra-venda s'hagi realitzat per part de Promusa a 'esquenes del ple municipal'. Un secretisme que, segons la formació, ha suposat que la família propietària s'hagi embutxacat ja un patrimoni en espècies per valor de 5'4 milions d'euros. El copresident d'ICV, Xavier Boix, ha lamentat la poca transparència del procés i que la família Busquets ja disposi de locals, oficines i solars quan encara no s'ha tancat la modificació del PGM.

Xavier Boix

Aquest conveni s'hauria d'haver aprovat al ple amb total transparència. Ni s'ha debatut a Promusa. Ni està a la web municipal.


El partit lamenta que la compra-venda s'hagi fet amb valors econòmics immobiliaris de fa 10 anys. El grup considera que la compra-venda de Can Busquets per part de l'Ajuntament era del tot innecessària per protegir la zona, tenint sobre la taula la conversió de Collserola com a Parc Natural amb la corresponent preservació dels terrenys. Boix ha exposat que Sant Cugat no necessitava gastar-se, per exemple, 750.000 euros en comprar la zona boscosa de Can Busquets, de 50.000 metres quadrats.

Xavier Boix

Hem comprat bosc a l'any 2012 per valor de 750.000 euros per anar a buscar bolets, quan tenim problemes brutals a la ciutat.


ICV-EUiA considera que maniobres com aquesta afebleixen arguments jurídics com els emprats per defensar Torre Negra. El partit també al·lega que la protecció de Can Busquets no s'ha de fer amb la qualificació de 'zona verda' sinó com a 'sòl forestal', una figura que segons ICV-EUiA blinda l'espai de forma real.

La resta d'al·legacions d'ICV-EUiA proposen la reserva de sòl entre els torrents de Nonell i Clavell de Valldoreix per a habitatge dotacional i la qualificació de Can Monmany com a sòl forestal i no com a zona verda. Un altra al·legació busca la recuperació per a ús ciutadà de l'àmbit del torrent del Nonell i Clavell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.