La CUP critica la negativa a debatre la declaració de territori català lliure i sobirà


Temes relacionats

CUP i ERC porten al ple la declaració de la ciutat com a territori català lliure i sobirà ( 8/gen/13)


  • Comparteix:

Bea i Pros, d'esquerra a dreta, durant la roda de premsa

Bea i Pros, d'esquerra a dreta, durant la roda de premsa

La CUP lamenta que el ple municipal rebutgi el debat sobre qüestions que 'poden ser incòmodes'. La formació independentista ha fet aquestes declaracions després que no s'hagi acceptat a tràmit una moció que proposava declarar la ciutat territori català lliure i sobirà. La formació considera contradictori que la ciutat formi part de l'Associació de Municipis per la Independència i al mateix temps s'eviten debats com aquest.

El secretari municipal ha rebutjat un text que la CUP havia presentat per ser sotmès a votació plenària a la sessió d'aquest dilluns i que buscava declara Sant Cugat territori lliure i sobirà. Es tracta d'un text que ja han aprovat més de 200 municipis d'arreu de Catalunya. Segons els independentistes, l'informe del secretari assenyala elements anticonstitucionals i invasió de competències estatals com els motius per recomanar la retirada. La formació ha explicat que un dels objectius del text era obrir el debat al voltant de la legalitat del procés. Sobre això, el regidor Ignasi Bea assenyala que les traves legals no poden aturar un procés que està legitimitat per la majoria social favorable a l'autodeterminació.

Ignasi Bea

Som conscients dels elements il·legals del text. Volem obrir un debat sobre aquest fet. Si al primer escull legal ens aturem no hi haurà cap evolució en aquest procés.


La CUP recorda que es tracta de la tercera vegada que una iniciativa seva no arriba al ple després de la proposta de declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica i la de declarar el constructor Núñez i Navarro persona 'non grata'. Això és interpretat des de la formació com la negativa del ple a pronunciar-se sobre certes qüestions.

També recorden que més de 200 municipis d'arreu de Catalunya, alguns d'ells amb el suport de CiU, han aprovat una moció igual que la que ha estat rebutjada a la nostra ciutat. Algunes d'aquestes localitats han estat denunciades per l'Estat i la CUP veia en aquest debat una manera de mostrar unitat i solidaritat davant aquestes denúncies.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No us estranyeu, a Sant Cugat hi ha molts independentistes de saló, però que en definitiva viuen amb la falta de dignitat i la por permanent

Joan Serrallonga. Enviat el 21/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.