La recepta del PSC per saldar els deutes del govern no convenç CiU


Temes relacionats

El PSC vol que la Generalitat embargui patrimoni per cobrir el deute santcugatenc ( 8/gen/13)


  • Comparteix:

L'objectiu de la moció era alleugerir les tensions de tresoreria de l'Ajuntament / Font: Premsa Sant Cugat

L'objectiu de la moció era alleugerir les tensions de tresoreria de l'Ajuntament / Font: Premsa Sant Cugat

El ple municipal, a través dels vots contraris de l'equip de govern, ha rebutjat aquest dilluns la proposta del PSC i d'ICV-EUiA per buscar fórmules de traspàs o ús de propietats en compensació pel deute que les administracions supramunicipals tenen amb l'Ajuntament. CiU ha rebutjat la proposta en considerar que no soluciona el problema de tresoreria i ha recordat que els deutes municipals de la Generalitat tenen com a causa l'Estat espanyol.

La proposta del PSC i ICV-EUiA rau en la possibilitat de buscar fórmules de traspàs o ús de propietats de la Generalitat per eixugar el deute de l'administració supramunicipal amb l'Ajuntament, així com procediments de transferència estatal directe en favor del consistori per compensar el dèficit del govern amb el municipi. Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, aquestes mesures volen alleugerir les tensions de tresoreria de l'Ajuntament per l'impagament de les administracions, un fet que pot representar el 8% del pressupost actual, i que ha obligat el consistori a compensar-ho amb altres fórmules per garantir els serveis públics.

Ferran Villaseñor

La moció diu que l'Ajuntament té tensions de tresoreria perquè algunes de les subvencions de la Generalitat i de l'Estat no arriben.


En canvi, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que el ple ja s'ha posicionat a favor de reclamar a totes dues administracions supramunicipals el finançament necessari, però ha discrepat amb la proposta de la moció, ja que, diu, no solucionarà el problema del consistori.

Mercè Conesa

Podria ser que la Generalitat traspassés propietats i cancel·lés el deute. Tindríem el mateix problema de tresoreria.


Els grups de l'oposició, però, han compartit bona part del sentit de la moció que busca donar resposta a la manca de finançament local. Per això el PP i la CUP s'han abstingut, mentre que ICV-EUiA i el PSC ha votat a favor i CiU l'ha rebutjada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.