Sant Cugat se suma als valors socials del fet casteller


  • Comparteix:

El fet casteller es va abordar al ple municipal / Font: Elvallenc.com

El fet casteller es va abordar al ple municipal / Font: Elvallenc.com

Sant Cugat ha mostrat el seu suport als valors socials del món casteller a través de l'adhesió al manifest creat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). El ple d'aquest dilluns ha decidit per unanimitat, en una moció institucional, sumar-se al document ja que són uns valors compartits per la ciutat. El ple ha subratllat el treball col·lectiu, la cooperació, el respecte mutu, la cohesió i integració social, així com el compromís de treball com els valors destacats que transmeten les colles castelleres.

Tots els grups municipals han donat suport al text creat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya sobre els valors socials que transmet el món casteller en general i les colles castelleres en particular. El ple municipal ha tingut en compte el reconeixement de la Unesco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat atorgat el novembre del 2010, la necessitat de garantir la continuïtat d'aquesta activitat cultural i, a més, el compromís de treball dels castellers.

La representant dels Castellers de Sant Cugat, Aina Serra, ha fet una lectura d'un fragment del manifest que subratlla el valors dels castellers i ha destacat la feina que fan les colles castelleres més enllà de la construcció dels castells.

Aina Serra

Aquest document el que posa de manifest és tot allò que són els castells més enllà de l'espectacle efímer de pujar un damunt dels altres.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha felicitat i ha reconegut la feina que fan els castellers a la ciutat i els ha animat a seguir en línia.

Mercè Conesa

En nom del consistori ens pertoca felicitar i reconèixer la tasca que porteu fent ja fa anys a la ciutat i que es desenvolupa extenent aquests valors a la nostra ciutat.


El ple municipal de Tarragona ja s'ha adherit a aquest manifest, que va néixer després del reconeixement de la Unesco i amb la voluntat d'aplegar els valors que transmet el món dels castells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.