La pobresa infantil: objectiu a abatre a Sant Cugat

Sant Cugat, ferma contra la pobresa infantil / Font: ACN

Política

Publicat el 21/gen/13 per Adrià Claramunt

Sant Cugat referma el compromís per l'eradicació i prevenció de la pobresa infantil i mantindrà el pressupost de les beques menjador de cara al curs 2013-14. Tots els grups municipals han donat suport aquest dilluns a una moció institucional que també insta l'Ajuntament a continuar potenciant la sensibilització social i incloure la pobresa infantil de manera diferenciada dins del proper Pla Local contra la Pobresa i Exclusió Social. Aquest compromís de ciutat té origen en una proposta inicial del PSC a la qual s'han sumat la resta dels grups del consistori.

La ciutat no es mostra indiferent als índex de pobresa al país i des del fòrum municipal del ple tots els partits polítics han rubricat el seu compromís contra aquesta xacra. És per això que la proposta inicial del PSC s'ha erigit com un objectiu que el plenari elevarà a les institucions europees perquè no quedin en paper mullat els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de reduir a la meitat la pobresa en nens i nenes el 2015.

En clau local, i amb el distintiu de Unicef com a 'Ciutat amiga de la infància' sota el braç, Sant Cugat mantindrà el pressupost de les beques menjador per al curs vinent. Un compromís que ha coincidit amb l'anunci, divendres passat, que Hisenda obligarà les empreses de menjadors escolars a apujar l'IVA fins al 21%.

L'acord també preveu que l'administració tracti de manera específica la pobresa infantil dins el Consell de Serveis Socials i dins el Pla Local contra la Pobresa i l'Exclusió Social que està elaborant el consistori. Tot plegat, tal com ha reclamat el regidor del PSC Pere Soler, en la línia de l'Ajuntament d'apostar per la sensibilització social i l'atenció a les persones.

Pere Soler

Incidir en les famílies, les institucions i el teixit associatiu de l'entorn dels infants i adolescents ja que així també estem actuant de forma preventiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Catalunya destina un 1% del PIB a polítiques de protecció a la infància i la família, per sota de l'aportació de l'Estat espanyol (1'2%) i del conjunt de la Unió Europea (2%).