El PP insta l'alcaldessa a treure l'estelada de la plaça de l'Ajuntament


Temes relacionats

L'estelada onejarà 'indefinidament' a la plaça de la Vila (23/gen/13)

Els partits analitzen la declaració de sobirania que es vota al Parlament (23/gen/13)


  • Comparteix:

L'estelada oneja a la plaça de la Vila

L'estelada oneja a la plaça de la Vila

El PP demana a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que retiri l'estelada de la plaça de la Vila. Els populars asseguren que la hissada de la bandera independentista infringeix la legislació vigent, tot i que no oneja a les dependències municipals, sinó que ho fa al centre de la plaça. L'alcaldessa entén la postura dels populars però ha assegurat que el consistori respecta la legalitat i que també ha 'd'escoltar la veu del poble'.

El PP ha emès un text per expressar una 'enèrgica protesta' pel fet que onegi l'estelada a la plaça de la Vila amb motiu de l'aprovació de la declaració de sobirania i la reunió de la cúpula de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Tot i que l'estelada no oneja a les dependències municipals, on hi ha les banderes catalana, espanyola, europea i municipal, el portaveu del PP, Jordi Carreras, creu que la hissada de la senyera independentista infringeix la legislació vigent en aquesta matèria i és un acte d'abús de l'autoritat municipal.

Jordi Carreras

La plaça és de l'Ajuntament i això és un bé públic i la bandera l'ha posada l'Ajuntament o CiU, en tot cas. S'estan fent servir béns públic i no valen novel·les ingènues.


Mercè Conesa ha sortit al pas de les crítiques dels populars i ha argumentat que el consistori està complint amb la legalitat. A més, l'alcaldessa ha afirmat que 'molts ciutadans no estan d'acord' amb la bandera espanyola que oneja al consistori i que amb la hissada de l'estelada es dóna veu al sentiment de part dels santcugatencs.

Mercè Conesa

De la mateixa manera que oneja la bandera espanyola amb el desacord de molts ciutadans, també hem d'escoltar a aquells que volen l'estelada.


El PP afegeix que la hissada de l'estelada suposa posar la institució al servei de les idees d'una part de la ciutadania amb finalitats partidistes i ideològiques.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ho veuen com una novetat que en una ciutat com la nostra hi hagi una estelada, quan a la majoria de pobles de Catalunya fa anys que hi són. Es nota qui coneix el seu país i qui no, qui surt de Barcelona a conéixer el país, i qui es queda assegut a l'atril per xerrar i xerrar, i no adonar-se de què caram passa al país... ||*||

Anais Gil. Enviat el 23/gen/13


Sr Carreras; no dieu els peperos que parlar de temes identitaris no és prioritari? doncs preocupis del que segons vostès

Narcís Clavell. Enviat el 24/gen/13


Sr Carreras; no dieu els peperos que parlar de temes identitaris no son prioritari? doncs preocupis del que segons vostès interssan als catalans. Per cert ser català no és el gentilici de Catalunya és quelcom molt més profund que mai entendran

Narcís Clavell. Enviat el 24/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.