La zona de la benzinera de Rius i Taulet canviarà de fesomia en tres anys


Temes relacionats

Habitatges per a gent gran i comerços ocuparan l'any vinent l'espai de la benzinera de Rius i Taulet (15/mar/12)

Nou pas del ple per a més habitatge públic, instal·lacions culturals i un centre educatiu (20/set/11)

Promusa vol fer pisos per a la gent gran al solar adjacent a la benzinera de Rius i Taulet (28/mar/11)


  • Comparteix:

Aquesta zona de la ciutat patirà una remodelació i la benzinera desapareixerà / Font: Google Maps

Aquesta zona de la ciutat patirà una remodelació i la benzinera desapareixerà / Font: Google Maps

La remodelació de la zona de la benzinera de Rius i Taulet començarà a ser una realitat en tres anys. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que serà durant aquest període quan l'estació de servei desapareixerà i es construiran 44 habitatges de lloguer de protecció oficial, amb una planta baixa comercial i un pàrquing de 100 places. El projecte ocuparà també el solar adjacent a la benzinera i s'englobarà en el projecte de remodelació del mercat municipal Pere San.



L'alcaldessa ha explicat que dilluns passat va decidir retirar del ple municipal el punt sobre la ratificació de les expropiacions forçoses de diversos sectors de la ciutat, entre les quals hi ha la benzinera del centre del municipi, perquè no volen portar-lo a debat fins no tenir tancada la negociació amb cada una de les propietats que es veuran afectades per l'expropiació. Una negociació que l'alcaldessa assegura que estarà tancada durant aquest any i que a partir d'aquí el projecte de remodelació de tota aquesta zona començarà a caminar.

Mercè Conesa

Volem fer tots els tràmits d'expropiació aquest 2013 i a partir d'aquí tenim dos anys per començar el projecte d'obres i execució i ens plantaríem en tres anys per poder veure el projecte molt avançat.


Conesa ha defensat el procés expropiatori que s'ha d'emprendre perquè 'és el procés legal que estableix la legislació urbanística' perquè l'administració adquireixi equipaments i, en aquest cas, assegura, està justificat per l'interès general i públic que tenen aquests terrenys.

Conesa ha remarcat que la vianantització d'aquesta zona de la ciutat - entre el carrer d'Enric Granados i l'avinguda de Catalunya - ara per ara no està dibuixada ja que el flux de circulació que hi ha actualment 'no va malament'. Per l'alcaldessa, tota la remodelació de la zona, incloent les millores del mercat Pere San i el carrer Major, que es presenta dilluns en roda de premsa, ha de servir perquè aquest punt cèntric de la ciutat 'guanyi pes comercial'.

Mercè Conesa

La vianantització no està dibuixada de moment i cal pensar-la bé. El projecte de la benzinera, amb la remodelació del mercat municipal i els canvis al carrer Major, servirà perquè la zona guanyi pes comercial.


Pel que fa a la reforma del mercat Pere San, Conesa ha explicat que el projecte està més avançat i que les obres començaran durant aquest any, tot i no especificar quan es podrà veure finalment el mercat remodelat completament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.