La comunitat equatoriana busca establir més vincles amb la ciutat


  • Comparteix:

La comunitat equatoriana demana més espais d'acollida a Sant Cugat per fomentar la integració d'aquests veïns al municipi. Amb les eleccions presidencials de l'Equador en el punt de mira, que se celebraran el 17 de febrer, el col·lectiu s'ha reunit aquest dissabte en un acte organitzat per Movimiento Alianza País Vallès per promoure el vot als comicis. Un dels organitzadors de l'esdeveniment, Diego Castelo, ha lamentat la 'manca d'obertura' de la societat santcugatenca respecte als immigrants i ha demanat a les autoritats locals més iniciatives interculturals per vincular el col·lectiu equatorià amb la ciutat.

La comunitat equatoriana és un dels grups migratoris més nombrosos a la ciutat. Un dels membres del Movimiento Alianza País del Vallès, Diego Castelo, que ha organitzat la trobada d'aquest dissabte, ha destacat que el col·lectiu equatorià està cohesionat, però li manca un espai on expressar-se i promoure la seva cultura. De fet, Castelo considera que Sant Cugat és 'una població molt tancada' i demana al consistori més espais d'integració i formació per connectar amb la població local. En aquest sentit, l'organitzador ha lamentat la manca d'espais interculturals per als equatorians que resideixen a Sant Cugat.

Diego Castelo

Fa falta un lloc d'acollida per fomentar la interculturalitat. Les autoritats locals ho haurien de tenir en compte.


El Movimiento Alianza País del Vallès ha reunit aquest dissabte la comunitat equatoriana de la ciutat per enfortir vincles i fomentar el vot dels emmigrats de cara a les eleccions del 17 de febrer. Des de l'entitat, que dóna suport a la candidatura del president Rafael Correa, s'han subratllat les mesures migratòries que el govern equatorià ha posat en marxa durant aquesta legislatura. Així, l'associació ha destacat l'abaratiment de les gestions migratòries, la facilitat de vot per als ciutadans residents fora el país i els plans per potenciar el retorn d'emigrants a l'Equador.

El caire polític de l'esdeveniment s'ha barrejat amb la vessant cultural ja que en la cita els participants han compartit gastronomia, artesania i manifestacions artístiques de l'Equador. Alguns dels assistents han explicat què els ha empès a acostar-se al parc de Ramon Barnils aquest dissabte.

Equatorians

M'agrada compartir estones amb la meva gent. / He vingut per conèixer els polítics. / Dono suport al president Correa i per això he vingut.


La cita ha servit també per apropar la cultura equatoriana als santcugatencs amb mostres de ball i música provinents del seu país d'origen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.