Renfe recuperarà les màquines de venda de bitllets 'properament'


Temes relacionats

El PP s'afegeix a les reclamacions de millora de l'estació de Renfe (18/gen/13)

CiU reclamarà a Renfe que presenti solucions als problemes de l'estació (14/gen/13)

L'estació de Renfe continua sense personal ni màquines de venda de bitllets (14/gen/13)

L'estació de Renfe a Sant Cugat segueix sense vendre bitllets ( 4/ago/12)

L'estació de Renfe no compta amb personal ni màquines d'autovenda (27/jul/12)


  • Comparteix:

A l'estació de Renfe de Sant Cugat no es poden comprar bitllets des del juliol

A l'estació de Renfe de Sant Cugat no es poden comprar bitllets des del juliol

La ciutat té el compromís de Renfe de millorar 'properament' la situació de l'estació de la línia R8 al seu pas per la ciutat. Licitar la gestió del servei de cafeteria, posar màquines de venda de bitllets i instal·lar sistemes de seguretat són algunes de les accions que s'ha compromès l'ens gestor, segons ha explicat la companyia ferroviària a Cugat.cat. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha arrencat aquest compromís en una reunió amb responsables de l'ens, però insisteix en la necessitat de crear un intercanviador entre aquesta parada i l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Volpelleres per augmentar els usuaris de Renfe.

Després d'una reunió amb el cap de la línia R8, l'operador ferroviari s'ha compromés verbalment amb l'Ajuntament a posar remei a la situació de l'estació santcugatenca després que Puigneró traslladés el malestar dels usuaris. El compromís apunta a la posada en marxa 'properament' de màquines d'autovenda de bitllets, a tornar a licitar el servei de bar de l'estació i a posar noves mesures de seguretat. Jordi Puigneró veu factible la millora en seguretat i venda de tiquets però es mostra 'escèptic' pel que fa a una nova concessió del servei de bar, que fins a la seva desaparició complia funcions d'informació als viatgers.

Jordi Puigneró

Tenim una declaració de bones intencions. Segurament, les màquines i la seguretat estarà enllestit abans. Però sobre la cafeteria sóc més escèptic.


L'escepticisme de Puigneró respon a la poca densitat de viatgers que registra l'estació santcugatenca de Renfe, fet que fa poc atractiu, assegura, licitar el servei de restauració. El responsable municipal de Mobilitat apunta en la necessitat d'un intercanviador amb l'estació de FGC de Volpelleres per incrementar els usuaris de Renfe a la ciutat i fer que aquests serveis siguin rendibles.

Jordi Puigneró

Dubto que el volum de passatgers faci atractiu licitar el servei de cafeteria. Per això nosaltres fa temps que apostem per l'intercanviador per atraure nous passatgers.


Fonts de Renfe han confirmat a Cugat.cat aquesta voluntat de millora i han explicat que la nova licitació del local comercial ubicat a l'estació, que fins a l'estiu feia les funcions de cafeteria, punt d'informació i venda de bitllets, es destinarà a activitat comercial i no seguirà oferint venda de títols de transport ni assessorament als viatgers.

Precisament, aquest dijous l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el president de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats, el diputat de CiU Pere Macias, visitaran l'estació de Renfe de la ciutat per denunciar una situació que s'arrossega des de l'estiu passat quan l'empresa encarregada de la gestió del bar va fer fallida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.