El PSC sosté que cobrar l'IBI a algunes propietats religioses és factible


Temes relacionats

El ple insta el govern espanyol a clarificar l'exempció de l'IBI dels béns religiosos (15/oct/12)

L'Ajuntament analitzarà les propietats que no paguen l'IBI (10/oct/12)

El ple rebutja crear un cens dels béns immobles de confessions religioses (18/jun/12)

El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte (29/mai/12)


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor i Pere Soler, en roda de premsa

Ferran Villaseñor i Pere Soler, en roda de premsa

El PSC emplaça l'equip de govern a seguir l'exemple de l'Ajuntament d'Allariz al qual el Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSJG) ha donat la raó per poder cobrar l'Impost de Bens Immobles (IBI) a les propietats d'entitats religioses no vinculades directament al culte i a serveis socials. Els socialistes consideren que CiU, en compliment de la moció aprovada per determinar quins locals de confessions religioses compleixen aquest requisit, ha de moure fitxa i actuar a favor de la ciutat per 'justícia impositiva'. De la mateixa manera, reclamen ja al govern l'informe jurídic encarregat per garantir el marc legal del procediment i valoren en 462.000 euros la quantitat que es podria recaptar al municipi.

L'Ajuntament d'Allariz, a Ourense, podrà cobrar l'IBI a les propietats d'entitats religioses no relacionades al culte i a serveis socials gràcies a una sentència favorable de l'alt tribunal de Galícia. Amb aquest dictamen a la mà, el PSC local demana a l'Ajuntament que, a partir d'ara, giri el rebut de l'IBI a aquestes propietats de confessions religioses que estan exemptes de pagar l'impost i que es dediquen a activitats lucratives.

Els socialistes recorden que 62 propietats de confessions religioses locals s'estalvien pagar uns impostos per valor de 460.000 euros. Per això, el PSC recorda al govern el compromís plenari, arran d'una moció socialista i també de CiU, de determinar quantes d'aquestes propietats no són socials o de culte i, per tant, els pertocaria pagar l'IBI.

Segons documentació preliminar facilitada per l'àrea d'Economia al PSC, el partit assegura que d'aquests 460.000 euros, 200.000 corresponen al restaurant i gimnàs d'EsadeCreapolis, participada per la Companyia de Jesús. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, creu que per 'justícia impositiva' el govern ha de moure fitxa i obtenir una liquiditat que s'ha de destinar a finalitats socials.

Ferran Villaseñor

Creiem que amb aquests diners es pot augmentar la partida de serveis socials i també augmentar la subvenció a Càritas.


De fer-ho, el PSC apunta que el de Sant Cugat seria el primer consistori català que exclogui de l'exempció de pagar l'IBI a algunes propietats de confessions religioses. L'actual exempció de l'Església catòlica en el pagament és fruit d'un acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu de 1979. La resta d'entitats i confessions religioses van incorporar-se a l'acord el 1992.

Al marge d'aquest tema, el PSC ha demanat al govern que faci complir l'ordenança d'accessibilitat als comerços locals tenint en compte 'que només un 25% de les botigues de l'Eix de vianants la compleixen'. Els socialistes asseguren que establiments de nova creació fan obres sense preveure criteris d'accessibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.