ICV-EUiA vol castigar des de Sant Cugat els partits corruptes


  • Comparteix:

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, durant la roda de premsa

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, durant la roda de premsa

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament suspengui el pagament de l'assignació als partits polítics que la justícia hagi demostrat que són culpables de corrupció o finançament delictiu. Aquesta és la principal mesura que es desprén de la moció que els ecosocialistes presentaran al ple municipal de febrer contra la 'impunitat i la corrupció dels partits polítics' i com a resposta al 'successiu degoteig' de casos que s'estan presenciant actualment, vinculats a les institucions públiques.

ICV-EUiA presenta aquesta moció per instar la Generalitat que reprengui la ponència parlamentària per elaborar una Llei de la Transparència, i perquè el govern espanyol promogui la reforma de la Llei de partits polítics imposant la transparència en els seus comptes. Els ecosocialistes volen també que el plenari santcugatenc insti l'Estat espanyol a promoure un enduriment de penes de presó pels delictes de corrupció.

El principal punt, però, de la moció és el que fa referència directament a la nostra ciutat. ICV-EUiA vol que l'Ajuntament suspengui el pagament de l'assignació als partits polítics que tinguin darrere una sentència ferma sobre algun cas de corrupció.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, considera que és el moment per fer reformes legislatives perquè els ciutadans comencin a tenir més confiança en els seus representants públics.

Joan Calderon

És el moment que es prenguin les mesures oportunes perquè els ciutadans comencin a tenir més confiança en els seus representants públics.


Calderon ha afegit estarien oberts a retirar la moció si el govern municipal volgués incloure, com a mínim, la seva principal proposta en el document sobre transparència municipal que està elaborant.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Esto es un brindis al sol que no sirve para nada.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 31/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.