ICV-EUiA vol castigar des de Sant Cugat els partits corruptes

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, durant la roda de premsa

Política

Publicat el 30/gen/13 per Mar Castro

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament suspengui el pagament de l'assignació als partits polítics que la justícia hagi demostrat que són culpables de corrupció o finançament delictiu. Aquesta és la principal mesura que es desprén de la moció que els ecosocialistes presentaran al ple municipal de febrer contra la 'impunitat i la corrupció dels partits polítics' i com a resposta al 'successiu degoteig' de casos que s'estan presenciant actualment, vinculats a les institucions públiques.

ICV-EUiA presenta aquesta moció per instar la Generalitat que reprengui la ponència parlamentària per elaborar una Llei de la Transparència, i perquè el govern espanyol promogui la reforma de la Llei de partits polítics imposant la transparència en els seus comptes. Els ecosocialistes volen també que el plenari santcugatenc insti l'Estat espanyol a promoure un enduriment de penes de presó pels delictes de corrupció.

El principal punt, però, de la moció és el que fa referència directament a la nostra ciutat. ICV-EUiA vol que l'Ajuntament suspengui el pagament de l'assignació als partits polítics que tinguin darrere una sentència ferma sobre algun cas de corrupció.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, considera que és el moment per fer reformes legislatives perquè els ciutadans comencin a tenir més confiança en els seus representants públics.

Joan Calderon

És el moment que es prenguin les mesures oportunes perquè els ciutadans comencin a tenir més confiança en els seus representants públics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Calderon ha afegit estarien oberts a retirar la moció si el govern municipal volgués incloure, com a mínim, la seva principal proposta en el document sobre transparència municipal que està elaborant.