CiU vol que es condicioni l'estació de Renfe de cara al Corredor del Mediterrani

Moment de la visita a l'estació de Renfe del diputat Pere Macias, segon per l'esquerra, Mercè Conesa, a la dreta i el regidor Jordi Puigneró, segon per la dreta / Font: Localpres

Política

Publicat el 31/gen/13 per Judith Cañamares

El president de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats, el diputat de CiU Pere Macias, ha subratllat la importància del condicionament acústic de l'estació de Renfe local ja que formarà part del Corredor Mediterrani. De la seva banda, l'alcaldessa i membre de CiU, Mercè Conesa, ha reclamat seguir treballant en la futura connexió amb l'estació de FGC de Volpelleres i ha recordat que el sistema de venda de bitllets activat aquest dijous ha arribat després de mig any de retard.

En una visita a la parada local de la R8, el diputat Pere Macias ha fet èmfasi en què cal millorar els horaris i les connexions d'aquesta línia que, segons el convergent, el govern espanyol ha fet 'a empentes i rodolons'. Macias ha afegit que per aquesta línia passarà el futur Corredor Mediterrani i que cal adequar l'entorn de l'estació en qüestions ambientals i acústiques per quan aquesta infraestructura ja estigui operativa, tal com es va comprometre Renfe.

Pere Macias

Nosaltres estudiarem com ha d'haver-hi una correcció ambiental de cara a les persones per poder preparar-lo per quan passi el Corredor del Mediterrani.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, Conesa també ha qualificat d''oportunitat perduda' la creació d'aquesta estació en el punt actual quan s'havia d'haver edificat a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Volpelleres per millorar la connexió entre els dos mitjans de transport. En aquest sentit, tant el diputat Macias com l'alcaldessa han afirmat que és un tema que cal seguir posant sobre la taula.

Mercè Conesa

És un tema que cal seguir posant sobre la taula. Sabem que la capacitat d'inversió és molt poca però l'Estat ha de primar la inversió en les regions més poblades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i les millores establertes recentment per Renfe, el grup municipal de CiU presentarà la moció que va anunciar en referència a la millora de l'estació de Renfe de la ciutat al proper ple de febrer. L'acte d'aquest dijous també ha comptat amb la presència de la diputada de CiU Lourdes Ciuró.